• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kropelka rozlana na lakierze - czym się jej pozbyć?

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2811
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Kolejny chemiczny problem z mojej strony - w trakcie podklejania bocznego kierunkowskazu spadlo kilka kropelek super glue na lakier samochodu. Lakier zasechł i niczym nie idzie go teraz ruszyć - macie jakieś sprawdzone metody? Probowalem zmywacza do paznokci, rozpuszczalnika, nitro, pasty tempo, goracej wody z mydlem ale wszystko na nic. Czy da sie to w ogole czyms ruszyc?!?!

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
Spróbuj pastą polerską G3 a jak jest małe wzniesienie to przytnij papierem wodnym na początek.

S

S-LINE

nie da niczym mialem ten sam problem musialem na nowo lakierowac drzwi :/ to niczym nie schodzi...a jak bedziesz polerowal to predzej klar i baze spolerujesz do golej blachy...

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2811
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
arni tylko gdzie to dostac? Szukalem wszedzie i nigdzie nie ma, gdzies wyczytalem ze wycofali z rynku z powodu jakis praw patentowych ale ile w tym prawdy to nie wiem.

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1317
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
Usuń górkę ścinając ją żyletka lub papierem na wodę jak radzi Ludo następnie aceton na waciku
Delikatnie ! nasączaj sporo cierpliwości wymagane ale aceton rozpuszcza klej ,tylko mozolnie wacikiem -sporo czasu ale działa czysty aceton nie zmywacz do paznokci

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2811
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
W sumie już sobie poradziłem, zamontowałem inny kierunkowskaz ledowy ktory nie dosc ze bardziej mi sie podoba to jeszcze zakrywa kropelke ;)

P

PogotowieSamochodoweUK

Zaopatrz sie w srodek do usowania klejuw cyjanopanowych, sa dosyc tanie z 15zl za 10-20 mililitrow, lejesz, zcierasz, po zawodach;)

Do góry Bottom