• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Książki nauka mechaniki podstawy

MrRumcajs

Nowy
Punktów
0
Witam, kończę drugą klasę zawodówki na kierunku mechanik, nie owijając w bawełnę przez te dwa lata dużo się nie nauczyłem. Dużo z mojej winy bo nie ma co obarczać winą całego świata za swoje lenistwo ale trochę też mam żalu do nauczyciela. Ale do meritum. Nadszedł czas, że trzeba się zastanowić albo w tą albo w tą. Albo lecę na kasę w żabce (bo bez wykształcenia raczej nigdzie indziej nie będę miał szans) albo zacząć w końcu się uczyć zawodu na który poszedłem do szkoły. No i raczej skoro dotarliście tak daleko to wiecie na co padł mój wybór. Zbliżają się wakacje, i te wakacje (i trochę teraz "korona ferii") chciałbym poświęcić na naukę. Dlatego tu moja prośba, czy może mi ktoś polecić jakieś książki, szukam raczej książki od totalnych podstaw, znalazłem już na forum temat z podobnym pytaniem ale jest to post z 2014 więc raczej trochę się zmieniło. Oto jaki spis znalazłem tam:
  1. Mechanik silników spalinowych
  2. Mechanik pojazdów samochodowych
  3. Podstawy mechaniki samochodowej
  4. Czujniki w pojazdach samochodowych
  5. Elektronika ogólna - podstawy i zagadnienia
  6. Mechanika ogólna - podstawy
Może te książki wystarczą? Może niektóre warto zamienić na inne? Z góry dziękuję za odpowiedzi i cierpliwość.

darcun4

SuperMechanior
Punktów
149
Miasto
Toruń
Daj jakiegoś @. Tylko żeby skrzynka nie była już zapełniona w 90%. Jakieś takie proste informacje z obrazkami powinienem znaleźć.

wyderka

SuperMechanior
Punktów
-77
Odpuść sobie
do mechaniki trzeba mieć zacięcie i tyle a z tego co widzę to go nie masz

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
580
Najlepsza nauka to dobra praktyka przy dobrym mechaniku.

MrRumcajs

Nowy
Punktów
0
Temat raczej do zamknięcia. Dopiero teraz kiedy admin przeniósł post znalazłem ten dział i raczej znajdę tu wszystko czego potrzebuję.

Do góry Bottom