• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Które auto wybrać?

Punktów
0
Witam mam klika aut na oku budżet do około 6tys.

mercedes w123,124
volvo 850
Honda Accord VI
toyota corolla
Zależy mi głównie żeby wygodnie sie jeździło ,dość mało awaryjne i miało ten klimacik podjeżdżający klasykiem ,bo na takiego prawdziwego to mnie na razie nie stać.

Będe brał to co jest potencjalnie w najlepszym stanie bez przebierania ale jeśli będe mieć wybór.
Doradzicie coś?

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
Ło panie, w123 w dobrym stanie to nie ten budżet. W124 to przy pomyślnych wiatrach może się udać. Ostatnio jakiś klient dorwał za 6 tysi z hakiem i dosyć zdrowy był, ale on prawie rok polował :)

Punktów
0
Ło panie, w123 w dobrym stanie to nie ten budżet. W124 to przy pomyślnych wiatrach może się udać. Ostatnio jakiś klient dorwał za 6 tysi z hakiem i dosyć zdrowy był, ale on prawie rok polował :)
Po ogłoszeniach patrzył? Kurde podobają mi sie te stare merce mają klimacik może jest jakiś budżetowsze modele?

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
Po ogłoszeniach patrzył? Kurde podobają mi sie te stare merce mają klimacik może jest jakiś budżetowsze modele?

A Ty patrzył? :)

Uwierz mi, że jak facet kupił za ponad 6 koła klina i cieszył się jak gwizdek, że tanio okazja mu się trafiła (a parę mankamentów technicznych miał i jeszcze trochę kasy u mnie zostawił), to sądzę, że miał rację :)

Jasne, kupisz pewnie za mniejsze pieniądze, ale szroty których nikt nie chce, pytanie czy warto?

Budżetowe modele to nie ta marka. Gwiazda to gwiazda, jak chcesz budżetowo to beemke kup jakąś od seby, to za grosze idzie wyrwać. No albo dacie, czyli szczyt możliwości inżynierów Renault :D

Punktów
0
A Ty patrzył? :)

Uwierz mi, że jak facet kupił za ponad 6 koła klina i cieszył się jak gwizdek, że tanio okazja mu się trafiła (a parę mankamentów technicznych miał i jeszcze trochę kasy u mnie zostawił), to sądzę, że miał rację :)

Jasne, kupisz pewnie za mniejsze pieniądze, ale szroty których nikt nie chce, pytanie czy warto?

Budżetowe modele to nie ta marka. Gwiazda to gwiazda, jak chcesz budżetowo to beemke kup jakąś od seby, to za grosze idzie wyrwać. No albo dacie, czyli szczyt możliwości inżynierów Renault :D
To co ty polecasz w tych pieniądzach żeby łatwo na mine nie wpaść ?

Jak gardzisz Dacię i musi być gwiazda to pozostaje Ci W168.
o jaką dacie ci konkretnie chodzi?

marius81

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Oborniki
Ja polecił bym Volvo. Jeżeli trafisz w dobrym stanie to blacha nie gnije i auto ma swój klimat. Jak dla mnie bardzo fajne duże auto. Kiedyś miałem 440 i bardzo miłe wspominam to auto pod względem jazdy Z tych modeli miałem także w123. Fajny klasyk ale w większości bardzo mocno korodują - podłoga kielichy drzwi. Ogólnie za te pieniążki ciężko kupić coś fajnego w dobrym stanie. Jakieś 2 tyg temu chyba z Zielonej Góry było bardzo ładne w124 3.0d z ok 13tys.. Sprzedawca pisał że jest to jego któryś Mercedes w kolekcji i chciałby go sprzedać. Jak miałem naście lat to marzyłem o MB SEC lub bmw seria 6 z lat 80tych. Jest bardzo dużo świetnych aut ale ceny to kilka dziesiąt tys złotych

Do góry Bottom