• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ktoś z was zrobiłby luz zaworowy w mistubishi asx 2011 r 1.6 B

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
418
Witam kto robi takie silniczki na szklankach ? Znajomy chce zrobić regulację luzów zaworowych nie ma nikogo w okolicy kto by się podjął 1.6 Mitsubishi ASX 2011r image000000 (4).jpg

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Corel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
118
Miasto
Świdnica
Słabo szukasz, albo jak dzwonisz to mówisz że to "Mitsubishi ASX!!!"
Prawie każdy mechanik powinien bez problemu podjąć się regulacji luzów w tym samochodzie.

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
418
Nie wiem ,nie rozbierałem tego sam nie mam czasu na to , ja nie szukałem tylko znajomy aż w końcu przyszedł do mnie czy kogoś znam kto by mu to zrobił stąd moje pytanie.:)
Automatyczne połączenie postów:

Jak nie znajdzie się chętny to może wygospodaruje chwilę na niego ale ciężko ,za dużo teraz wszystkiego na głowie .

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Napewno trzeba rozpinac wałek i jest kilka rodzai wysokosci szklanek. W japoncach tak ulepszyli regulacje. W murano np trzeba rwac 4 walki z lancuchow i jest 27 rodzai wysokosci szklanek. Ogolnie przy lpg trzeba regulować.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
610
Miasto
Podkarpacie
Robiłem , są szklanki , 60 zł sztuka(przynajmniej tyle kosztowały) , można jeśli dobrze pamiętam dobrać od jakiegoś chrysler'a (35 zł sztuka ). Ogólnie temat drogi .

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Teraz sprawdziłem i w temacie jest błąd, sprawa dotyczy silnika 1.6 benzyna/LPG

Piotr_skc

SuperMechanior
Punktów
74
Miasto
Skierniewice
Kiedyś w jakimś aucie nie pamiętam jakim ale to jakaś Ameryka była szklanek nie szło dostać. Pomiar przed demontażem. Wszystkie za małe luzy. Zanotowane podpisane szklanki i zakład szlifierski bez problemu obniżył szklanki. Koszt był smieszny w porównaniu z robota.

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
418
Teraz sprawdziłem i w temacie jest błąd, sprawa dotyczy silnika 1.6 benzyna/LPG
Może Misiek zmienić tytuł ... Kurcze też właśnie mi się pomyliło 1.6 LPG .. :/

///Zmienione - Misiek

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
827
Miasto
Gdańsk
Ja w takich zdymanych tematach gdzie nikt nie chce robić luzów, gdzie jest gaz a do tego już za małe luzy zaworowe to bez dyskutowania zdejmuję czapkę. Zawsze przeto powiadam wam zawsze wyjarane lub przynajmiej podpalone i szerokie przylgnie. Zawsze luzy robi mi szlifierz i zawsze jest radość "panie jaki on mocny, panie mniej pół litra pali, panie a jaki moment ma z "dołu"". Regulowanie luzów w takich przypadkach to pudrowanie trupa....

botek

SuperMechanior
Punktów
96
Nas uczono, że takie silniki zasadniczo nie mają regulacji w sensie okresowej czynności regulacyjnej. Że luzy ustawia się przy montażu głowicy w fabryce lub przy naprawie głowicy. Przy tak dużych powierzchniach współpracy wałka i popychacza nie powinno być zużycia do przebiegu kilkuset tysięcy kilometrów a LPG jest niezalecane bo zawory się podnoszą gniazdach i wtedy prace z regulacją w samochodzie są raczej pozbawione sensu.

marcinlowicz

Bywalec
Punktów
9
Miasto
Łódzkie
W ASO regulacja jest za darmo. Przynajmniej tak jeszcze było w tamtym roku. Tylko że sprawdzenie kosztuje 1500zł. Taki serwisowy myk

botek

SuperMechanior
Punktów
96
Zlecenie: Nie sprawdzać - od razu ustawić właściwe luzy. ;)

Do góry Bottom