• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ktore opony maja szerszy rant ochronny?

xxxprzemo

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Krakow
Witam

Mam pytanie chlopaki... czy ktoś mial bezposrednie porownanie tych dwóch opon od michelin i continenala?

Ktore opony maja szerszy rant ochronny? michelin pilot sport 4 czy continental contactpremium 6?

Zastanawiam sie nad zalozeniem opon w rozmiarze 235/40 R18 na felgi 8.5 cala i zalezy mi na jak najszerszym rancie ochronnym felgi oraz na twardosci scianki bocznej przy oponie oczywiscie o oznaczeniu XL

Innych parametrow oczywiscie tutaj nie analizuje bo jestem zaznajomiony i akceptuje rozne wlasciwosci opon. Tutaj tak jak mowie determinantem wyboru moze okazac sie wlasnie ten rant ochronny oraz twardosc boczna w celu lepszego trzymania bocznego w zakretach

xxxprzemo

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Krakow
No tak wlasnie wyczytalem opinie na temat tych opon ale chcialem sie upewnic :)
porownywales te opony bezposrednio ?

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
390
Tak ,co byś chciał wiedzieć ? Michelina bym osobiście wziął według mnie lepszy ale niestety rant ma mniejszy do ładnych felg niestety szkoda byłoby porysować.

xxxprzemo

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Krakow
Mysle ze to mi wystarczy skoro miales bezposrednie porownanie tych dwóch opon to wiesz o czym piszesz i temat jest wyjaśniony :)
Tez tak uwazam i bardziej sie sklanialem ku michelin bo roznica w cenie niezbyt duza ale ogladajac recenzje i porownania tych dwóch opon byly opinie ze jednak sztywniejsze sa continentale. Z rantem ochronnym tez wazna kwestia bo jezdzilem na oponach na ktorych ciagle z tylu glowy mialem ten rant felg... meczaca jest taka jazda :) chce zalozyc i zapomnieć o kazdym nawet najmniejszym krawezniku :)

Do góry Bottom