• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

kupię/odkupię Interfejs diagnostyczny VAG

Piwek

Gaduła
Punktów
0
Miasto
Warszawa
www.newbeetle.pl
Może komuś zalega, chętnie odkupię po rozsądnej cenie.
Interesuje mnie VAG - najlepiej ross-tech, ale nie będę wybrzydzał :)

Nie interesują mnie sprawdzone "prawie oryginały" :)

Jednorazka

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Oświęcim
Mam interfejs produkt polski dedykowany do wersji VAG-COM 607.3 PL i tylko na takim pracowałem. Jest 100% sprawny w pełni się aktywuje.
W zestawie płyta CD z wszystkim co trzeba używany 4 lata teraz dla mnie jest zbędny kupiłem KIE.Cena 110zł +przesyłka
Pozdrawiam

Piwek

Gaduła
Punktów
0
Miasto
Warszawa
www.newbeetle.pl
Mam interfejs produkt polski dedykowany do wersji VAG-COM 607.3 PL i tylko na takim pracowałem. Jest 100% sprawny w pełni się aktywuje.
W zestawie płyta CD z wszystkim co trzeba używany 4 lata teraz dla mnie jest zbędny kupiłem KIE.Cena 110zł +przesyłka
Pozdrawiam
Czy jest pod OBDII?

P

PogotowieSamochodoweUK

Kolego jesli nie chcesz ''pewnego'' prawie....(koszt okolo 200zl nowka i robisz od czasow jak gniazdo weszlo do dzis) to mam na zbyciu ori ross tech hex + can + usb za 2200zl czyli jakies 700zl taniej niz u ross tech. Nie wiele uzywany z walizka i oprogramowaniem gratis ktore kosztowalo kolejne 600zl.

Mam tez pewniaka (nie na sprzedaz) ktory robi to samo. I do dzis zaluje tego zakupu od ross tech bo juz nikt tego nie kupi (cena) a ja z mniaj nie sprzedam bo jest tyle wart pod warunkiem checi bycia poprawnym kupujacym.

Jak zmienisz zdanie to daj znac, powiem ci jak nazywa sie koles sprzedajacy kopie oryginalow to sobie go znajdziesz w internecie i sie dogadasz.

P

PogotowieSamochodoweUK

Znaczy ze ktos struga identyczna elektronike kabla, robi ''obraz'' ori kabla (sterownik macierzycty w procku kabla) oraz obraz programu zalaczonego do niego i tworzy dokladnie taki sam klon, z tym ze klonu do netu podpiac nie mozna bo wyskoczy ze uzywasz kopii i go zablokuje natychmiast.

Swojego czasu jak chcialem sprzedac moj ori Hex+.... z ross tech'a to odezwal sie do mnie wlasnie taki magik mowiac ze da mi 1000zl jesli udostepnie mu moj zestaw na doslownie 3-4 godzinki zeby mogl kopie zrobic.
Kopie sa sprzedawane pod nazwa dual-K + can wiec juz nie sa kopiami nielegalnymi, natomiast program jest zmieniany troszke np oprawa graficzna ori VCDS i kopii roznia sie ramka wokol okna dzialania i tez ross tech nie moze nic zrobic bo patent jest inny niz kopia;)
A dzialaja identycznie. Wiec jednym slowem, idac tropem oszczednosci : ''po co przeplacac''?

barteek933

SuperMechanior
Punktów
49
Miasto
Mazowieckie
http://www.vag-com.pl/ u nas kosztuje 1700zł więc z pl nikt nie przygarnie twojego kabla za 2200 ... nie ma szans. ja wolę sobie kupić za 400zł vcds'a i robić to samo co oryginałem bo mam już op-com 'a i działa tak samo jak oryginał tylko 15 razy taniej ...

P

PogotowieSamochodoweUK

Chyba nie widzisz roznicy miedzy ori Ross Tech a VAG-COM PL kolego;) To inne kable i inny zestaw.
W wag com dostajesz jeden program. Ja dostalem wszystkie programy jakie byly bo czasem iest tak ze VCDS beta nie widzi tego co VAG 708 itp...

No ale wiadomo o co chodzi co by to ni bylo, nikt tego nie kupi drozej niz 500zl bo sie nie oplaca poprostu.

barteek933

SuperMechanior
Punktów
49
Miasto
Mazowieckie
a twoim zdaniem warto kupić vcds'a po polsku za ok 400zł - chodzi mi o jego funkcjonalność itp itd , za i przeciw

P

PogotowieSamochodoweUK

Oczywiscie ze nie. Programy do VAG to programy bez licencji i bez aktualizacji. Takz e nie potrzeba polaczenia z netem.

Najoplacalniejszym rozwiazaniem jest podrobka Dual-K + Can bo robi to co ori ross ech a kosztuje ze 200zl na chwile obecna.

To tak jak z samochodami, ludzie kupujacy Bentley'a placa za znaczek pod ktorym kryje sie 70% czesci z passata B5 (elektryka prawie cala) oraz audi RS6 (zawiecha skrzynia i reszta mechaniki z silnikiem) i troszke inaczej blachy powyginane.

Tak i tu kupilem (bo tak mi radzili mondralinscy) ori ross tech a okazal sie miec w srodku to co podrobka i robi to co podrobka lecz znaczek inny i cena rozni sie plisko 15sto krotnie:(

Sprzet do diagnostyki nie moze miec licencji i jakichs platnych aktualizacji bo sie nigdy nie zwroci.

Ja do VAG lub Fiata/Alfy/Lanci w zyciu bym nie kupil ori kabli bioroc pod uwage doswiadczenie z Ross-Tech

barteek933

SuperMechanior
Punktów
49
Miasto
Mazowieckie
ale ja nie chcę kupować ori vcds tylko "tańszą wersję" która przecież nie potrzebuje aktualizacji. vcds to przecież nowy vag pod inną nazwą bo nawet oprogramowanie wygląda nawet jak wersja 4.09 tylko że obsługuje can.
200zł kosztuje ale nie po polsku.

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
Nie lepiej wam zebrać grupę i dogadać na dużą zniżkę z jakimś dystrybutorem?:)

P

PogotowieSamochodoweUK

Ja kupowalem grupowo 20 sztuk (razem ze znajomymi angolami) prosto ze stanow od ross tech i taka o to dostalismy znizke- 20F hehehe Kazdy z nas dzis zaluje ze to kupil bo na choc by ebay pelno ''legalnych podrubek'' za okolo 60F.

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
u nas można zawsze coś lepiej wytargować i na lepszy sprzęt:p

barteek933

SuperMechanior
Punktów
49
Miasto
Mazowieckie
o oryginale nawet nie myślalem żeby kupować xD :D jak kupię to napiszę czy było warto :p

P

PogotowieSamochodoweUK

NIe znam nikogo kto robi, ale znam kogos kto sprzedaje....

Do góry Bottom