• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kupno Audi Q7

pako442

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Westerstede
Witam wszystkich.Chcem kupić Audi Q7 możecie mi powiedzieć opinie o tych silnikach jakie wadliwe a jakie są dobre.Dzieki.

Strawek

SuperMechanior
Punktów
30
Miasto
Wałcz
Ja powiem tak, problem taki że ciężko polecić z czystym sumieniem jakiś silnik w tym aucie, bo benzyniaki bazują na wtrysku bezpośrednim FSI czyli zapomnij o lpg + odkładanie się nagaru, a doładowane TFSI biorą olej.
TDI inne niż 1,9 czyli 2,0, 3,0 4,2 itd...ponoć występowały problemy z pompą oleju. No i na pewno nie będą tak trwałe jak stare 1,9 tdi.
Musi to byc koniecznie Audi Q7?
Auto będzie nowe czy używane?
Z benzyniaków to bym wybrał 3,6 fsi ale był temat Passata R36 który miał zasyfiony silnik, słaby i pokazywał na hamowni zamiast 300 koni chyba 230? To jest to samo co w Superbie tylko w różnych wariantach mocy, także ten silnik w miarę ujdzie, ale rewelacyjny i trwały nie jest.
Z diesli wybrałbym 4,2 tdi ale uwaga na rozrząd no i doczytać o pompie oleju.
3,0 ma ponoc problem z układem wtryskowym i zacierającymi się panewkami

Ja bym uderzył też w BMW X6, może Cayenne? Merc ML? jaki w ogóle budżet? Moim zdaniem Q7 szału nie robi na tle innych autek.

pako442

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Westerstede
A jaki byscie zaoferowali mi samochód do 55 tys. Jak nie Audi Q7 bo już sam nie wiem chciał bym coś bezynki

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Jak w benzie to popatrz na amerykańce. Duży niewysilony motor, dobry do gazu.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Za taką kwote to naprawdę wypas kupisz zobacz na francuzy zresztą zależy w co celujesz tzn jakiego typu auto chcesz

VAG SERWIS

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
13
Miasto
Świlcza
Bardzo dobrym silnikiem i chyba jedynym słusznym w Q7 jest 3.0. Przy dbaniu o olej , filtry i dobre paliwo potrafi bez problemów przejechać nawet 600tys. Z 4.2 to loteria, lubią lać wtryski i wypalać tłoki. W benzynę bym się w q7 nie pchał.

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1402
Pytanie proste i odpowiedz.Co za taka kase kupisz w tej klasie?Odpowiedz-Gruza

Do góry Bottom