• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kupno auta dylemat.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
A ja polecam C5 ale z silnikiem 3V6 oprócz niemieckiej skrzyni 4HP20 trudny do zabicia, mam swojego 6 lat czasem mnie napada na C6 ale potem mi przechodzi . Wygoda ogromna zużycie standard czyli co jakiś czas trzeba coś tam wymienić , na LPG spalanie 12/14 LPG jak pociśniesz tak ok 140/160

tomo31

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bielsko-Biała
starmotoserwis.pl
Miałem kiedyś Astrę z silnikiem Isuzu. Dzięki, więcej nie chcę. W sumie fajne auto, tylko gdyby nie ten silnik. A Volvo to kiedyś owszem. Moja lepsza połówka po cichu się na takie czai...

tomo31

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bielsko-Biała
starmotoserwis.pl
W moim wypadku auto początkowo spisywało się nieźle. Ale potem było już tylko gorzej. Najpierw był trudny do zlokalizowania wyciek oleju na oringu między vacum a alternatorem. Skutkiem zalany alternator. Potem EGR, który siał błędami tylko wtedy kiedy jemu to pasowało. O turbo nie chce mi się pisać. Na diagnostykę wydałem sporo ale koniec końców sprzedałem i zapomniałem. Prawie...

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Ja bym szukał coś z 8 zaworowym 2.0 HDI , RHY lub RHZ. To naprawdę fajne , pancerne motory. Peugeot 406, 307, Citroen C5, Xara. Za taką kwotę coś kupisz.

Punktów
0
Miasto
Warszawa/Ząbki
Witam! A jakie jest Wasze zdanie na temat samochodu Pontiac Trans Sport I z silnikiem benzynowym+lpg V6 3800 z automatyczną skrzynią biegów?

Punktów
0
Miasto
Lublin
Witam jestem nowy na forum i nie wiem czy dobrze trafiłem. Chce zakupić autko myślę o renault Sienic 1.6 benzyna lpg 113 koni 2003 rok. samochód ma służyć do jazdy na długie trasy ale również do jazdy po mieście, czy jest to dobry wybór? Myślałem również nad Passatem b5 kombi rocznik 2002. Obawiam się że renówka będzie trochę zamulona. Proszę o poradę. Szukam auta do 12 tyś.

Do góry Bottom