• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kupno czujnika cofania

Damian2591

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Rzeszów
helpik24.pl
Witam,

Planuje zakup czujnika cofania do swojego samochodu. Moje pytanie brzmi czy warto taki czujnik zamontować sprawdza się to, montował już z was ktoś taki czujnik ??

skrzypa

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Gorzów
www.facebook.com
Jak jeden czujnik to pewnie chodzi o HAK :D najlepszy czujnik parkowania :D

Ja montuje najczęściej Valeo. Są okej , czasami od deszczu świrują ale chyba jak każde .

slaweuszek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
4
Punktów
493
Miasto
Gorzów Wielkopolski
Valeo fajnie się montuje, bo mają w komplecie dystanse regulujące kąt nachylenia czujnika. Niestety najtańsze nie są.

Ostatnia edycja:

skrzypa

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Gorzów
www.facebook.com
Nie całe 300 zł za te podstawowe co tylko pikają bez wyświetlacza i moim zdaniem one starczają . Pikacz trochę cichy ale jak go dobrze zamontować to jest okej

Marimixauto

SuperMechanior
Punktów
16
Miasto
Warszawa
Ja montowałem duO chińszczyzny jak działa nie wypowiem sie ale montaż banalnie prosty,czasami trzeba użyć kleju do szyb bo czujniki na gumkach nie chcą sie trzymać.

chudson

SuperMechanior
Punktów
132
Miasto
Gorzów Wlkp
firma Vertex robi dosyć dobre w porównaniu z bezfirmowymi chińczykami. ale do Valeo daleko im

staszekmk

Nowy
Punktów
0
ja mam czujnik cofania i teraz nie wyobrażam sobie bez niego jazdy.

Jedna mała rada! jeżeli masz hak to musisz go wymontować, bo czujnik wtedy piszczy bez przerwy.

skrzypa

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Gorzów
www.facebook.com
Do valeo nie musisz haka demontować jest procedura żeby centralka od czujników brała hak pod uwagę . Na zapłonie chyba wsteczny luz 3 albo 5 razy nie pamietam już ale w instrukcji opisane jest

Do góry Bottom