• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kupowanie części na paragon

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Dla mnie kupowanie na paragon to bzdura.
Bardziej opłaca mi się wziąć fakturę, policzyć klienta po cenie detalicznej - VAT przecież i tak klient płaci.
Zakup części to koszta a niejednokrotnie się przydają...
Poza tym gwarancja na dane części, ew. zwrot - szybka korekta do faktury i po temacie a z paragonami to jakieś druczki, pokwitowania... a to wszystko czas. A jak wiadomo czas to pieniądz.

jankas9886

SuperMechanior
Punktów
9
Miasto
Strumień
To normalne że trzeba zarabiać na częściach w tym kraju bo inaczej nie pociagniesz. Klient zawsze może zawsze powierzyć swój materiał po czym cena usługi może wzrosnac, a w razie reklamacji czesci to on będzie ganial po sklepach żeby coś załatwić, jak coś w ogóle załatwi . Pozdrawiam wszystkich Majstrow z tego forum ☺

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1402
Nic i nikt nie zmieni polityki handlowej bo kazdemu odpowiada ten układ od pokoleń.

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Krótko ale na temat...
Jestem za...
Ukróci to Wieśkom źródełka części... :D
Skończą się naprawy po garażach ;)

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1402
i na to sie sposob znajdzie,na technike jest technika.
Pojdzie taki mechanik do sklepu z czesciami gdzie ma uklady i bedzie brał towar jako zwykly chodnikowiec bo ma takie prawo,nie musi brac jako firma lub pośle klienta,kupi w detalu a mechanik i tak co swoje oblize,i dalej wszyscy beda zadowoleni.

Do góry Bottom