• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Laguna 3 1,5 dci nie odpala po kolizji.

Henrykz

Nowy
Punktów
0
Miasto
Przedecz
Witam. Jestem nowy na tym FORUM, wcześniej tylko obserowałem, ale teraz życie zmusza mnie do prośby
o informację. Moja laguna 3 1,5dci 2007r. po kolizji (wystrzelone poduszki kier. i pasaż) silnik OK. nie chce
odpalić. Słychać tylko przekażnik i dalej nic. Jest prawdopodobnie blokada na silnik spowodowana jakimś
czujnikiem lub sterownikiem.Czy ktoś z Państwa już to "przerabiał" lub orientuje się jak przeprowadzić
prawidłowo procedurę diagnostyczną, żeby odpalić silnik. Z góry dziękuję za wszelkie rady i sugestie.
Pozdrawiam.

Henrykz

Nowy
Punktów
0
Miasto
Przedecz
Dzięki za szybką odpowiedz. Też tak sądzę tylko gdzie on się znajduje, czy muszę go wymienić na nowy, czy
tylko załatwi wszystko diagnostyka komp. czy muszę najpierw powymieniać uszkodzone rzeczy i dopiero pokasować
błędy (poduszek, napinaczy).Nie ukrywam, że najpierw chciałbym odpalić silnik i potem na spokojnie naprawiać.

buli.31

SuperMechanior
Punktów
140
Miasto
BYDGOSZCZ
W sterowniku air bag jest informacja o wystrzeleniu poduszek (crasch data) i sterownik air bag blokuje sterownik wtrysku wiec zawezwij elektronika

Henrykz

Nowy
Punktów
0
Miasto
Przedecz
Tak zrobiłem.Dziś lub jutro przyjedzie i mam nadzieję, że odpali.

Do góry Bottom