Witamy na Forum Mechaników!
Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach. Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!
..Treść filmu zdecydowanie odbiega od założonego przez Ciebie tematu .Prawdopodobnie zamieściłeś nie ten film co potrzeba . Abyś zrozumiał --film ma ukazać pracujący sinik na wolnych obrotach na postoju przy otwartej masce a nie ulice miasta .
takiej informacji w pierwszym poście nie zamieściłeś ( a to jest ważna wskazówka ) !! Wg. mnie z filmu żadnych wniosków wyciągnąć nie można jest zbyt mało miarodajny ...drogą internetową problemu nie rozwiążesz.Udaj się do warsztatu aby tam szukać odpowiedzi --najbardziej optymalne rozwiązanie---...bo w tym przypadku jest zbyt dużo gdybania i domysłów .
Te wtryski jak sie wsadzi stare, dopisze do sterownika i wykasuje ich adaptacje to można zepsuć samochód i potem chodzi jak traktor.
Pewnie tak jest w twoim przypadku, zwykle wymiana na nowe ucisza silnik a auto zaczyna pracować jak należy.
Może nagraj jakieś wideo jak to pracuje, choć z doświadczenia stawiam w tym systemie paliwowym na wtryskiwacze, no a jeśli chodzi o silnik to albo wałek albo klasycznie panewa.
Te wtryski jak sie wsadzi stare, dopisze do sterownika i wykasuje ich adaptacje to można zepsuć samochód i potem chodzi jak traktor.
Pewnie tak jest w twoim przypadku, zwykle wymiana na nowe ucisza silnik a auto zaczyna pracować jak należy.
Może nagraj jakieś wideo jak to pracuje, choć z doświadczenia stawiam w tym systemie paliwowym na wtryskiwacze, no a jeśli chodzi o silnik to albo wałek albo klasycznie panewa.
Automatyczne połączenie postów:
Oezu, to stary post był.
Automatyczne połączenie postów:
Nagraj wideo panie to może coś przez telefon osluchamy pacjenta
Brzmi jak wtryskiwacze, niestety niezbyt trwały element w tych silnikach. Mechanik musi sprawdzić, chyba że masz komputer i możesz coś sam zadziałać. Na początek wszystkie czujniki do sprawdzenia no i warto zerknąć również do DPF. Masz dostęp do komputera?
Bauer, czy udało się tobie ustalić co jest przyczyną tego, ze silnik działa tak gdy jest zimny?
Mam to samo w moim aucie (W176 1.5 ściany) i nie wiem co to może być. Świece wymienione na nowe, wtryski sprawdzone sprawne. Dzieje się tak samo jak u ciebie tylko na zimnym silniku.