• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Land Rover Frellander 2008 2,2 150km.

Darek640

Nowy
Punktów
0
Witam. Mam problem z autem j/w. Na zimnym pali i gaśnie po 5-6 razach odpali chodzi nierówno ,Natomiast jeśli temp. otoczenie jest około 10 stopni jest ok.
Nadmienię że auto przycholowane na lince z innego warsztatu ,padł czujnik ciśnienia paliowa. dwa wtryski miały zwarcie .pasek rozrządu przeskoczył o jeden ząbek uszkodzone 4 szt dziwigienki wymienione wszystkie ,sprawdzone ciśnienie na cylindrach 16-18 bar, po rozebraniu silnika okazało się że na 1 cyl. podgięta korba ,wymieniona, pierścienie, głowica zrobiona ,rozrysznik miał zwarcie na stojanieWymieniony Pali tak jakby nie miał dawki rozruchowe bo nie podbija na wyższe obroty, nawet przy odpiętym czujniku temp silnika. Jeśli ktoś miał taki przypadek byłbym wdzięczny.

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
302
Miasto
Rakszawa
No i jaką ma teraz kompresję? Bo przy 18 barach to nie dziwne, że nie chciał palić, bo i z czego.

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
568
Ktoś urwał kabelek przy robocie i tyle...

Generalnie, to bym sprawdził jak tryskiwacze tryskają. Ewentulanie ile przelewają. Na początek.
( w teorii może też dostawać za bogato )
Pali tak jakby nie miał dawki rozruchowe
...albo go zalewa...

Darek640

Nowy
Punktów
0
Ktoś urwał kabelek przy robocie i tyle...

Generalnie, to bym sprawdził jak tryskiwacze tryskają. Ewentulanie ile przelewają. Na początek.
( w teorii może też dostawać za bogato )

...albo go zalewa...
Wtryski sprawdzone są dobre nawet były podmieniane na drugie. W mojej ocenie coś jest z elektroniką bo jak zapali to chodzi na 900 obr
A powinien podbić na 1100 obr. Pozostał tylko sterownik silnika. Jeśli chodzi o ciśnienie to po naprawie nie sprawdzałem

wojtis94

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
171
Miasto
Warminsko maz.
Dlaczego powinien podbić na 1100? Mało diesli podbija obroty na zimnym jeżeli już to nie znacznie.
Kompresja a potem można szukać dalej.

Do góry Bottom