• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Lauch X431

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
Co konkretnie masz na myśli mówiąc ogarnia wszystko?Zrobi wypalanie dpf,kodowanie wtrysków,odpowietrzanie sbc?Za 45 funtów kupujesz ori?Jak później wygląda to dokupywanie marek i ile to kosztuje?Swoją drogą to widzę że kolega nie tak daleko mieszka

creaton

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Burton on Trent
www.1stopperformance.co.uk
Za 45 masz gniazdo i kabel ( przedłużka). Z app store za free sciagasz aplikacje X431 iDAG. W tym masz tylko uniwersalny soft OBD do sprawdzenia bledow moze cos wiecej ( nigdy nie sprawdzilem) a potem kupujesz softu pod daną marke:saab, vw.audi, isuzu, honda, .... co tulko chcesz za $66. Lub w pakietach - amerykanskie, europejskie, azjatyckie za ok 27 marek placisz $600. jest to to samo co :
http://www.ebay.co.uk/itm/LAUNCH-X4...782?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item1a02effc26
czy to
http://www.ebay.co.uk/itm/Globlal-V...648?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item4d307bec90
tylko ze musisz miec swojego i pada lub dostepne tez pod androida.

czywiscie te wszystkie kompatybilne
http://www.ebay.co.uk/itm/LAUNCH-X4...057?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item35ee26c989

Ostatnia edycja:

OKTAWIUSZ

Uczestnik
Punktów
4
Miasto
Warszawa Ursynów
autousterka.waw.pl
Zainstalowałem sobie apkę ale widzę, że bez kupionego kabelka i wpisania jego numeru seryjnego się nic nie da popatrzeć. Drogie są w zakupie te poszczególne marki?

Pytanie drugie. Co w zasadzie można tym zrobić? To ma zbliżone możliwości do diaguna? Będzie się łączyć i po szybie CAN i K?

dartech

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
157
Miasto
Årdalstangen
po szybie raczej nie ale możliwości podobne do diaguna bo to w sumie nastepca

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
A potem jak zaczniesz dokupywać wszystkie marki które potrzebujesz to się w okaże że zapłaciłeś w sumie tyle co za inny sprzęt z już gotowy do pracy

OKTAWIUSZ

Uczestnik
Punktów
4
Miasto
Warszawa Ursynów
autousterka.waw.pl

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Mozliwe ale czy to az tak relatywnie tanie ? Trzeba miec jakiś tablet z win ce

OKTAWIUSZ

Uczestnik
Punktów
4
Miasto
Warszawa Ursynów
autousterka.waw.pl
Trzeba iPada mieć albo iPhone'a.
Tanie to nie jest ale skoro już się iPhone'a i iPada ma to już nie wychodzi aż tak źle. Mi np. są potrzebne wyłącznie auta z grupy Renault (do nich mam CLIPa) i PSA. No może Toyota jeszcze się przyda. To jest 5 marek czyli jakieś 300dolców. Zakładam, że to mi daje ciągłą aktualizację softu, bo aplikacje w Apple są aktualizowane przez AppStore.

Gorzej jak porzucą projekt a głupi nie jest. Mogli by zejść trochę z tonu z cenami za obsługę aut i było by już spoko.

zyggy

SuperMechanior
Punktów
6
Miasto
tarnów
sprzedam x431 infinite bluetooth ,orginał z papierami kodami loginami ,legalny kupiony u autoryzowanego dilera,dokładam wtyk super 16.100% sprawny.

Zdjęcie0168.jpg

Ostatnia edycja:

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
Zdecydowałem się na zakup nowego testera.Że względu na ograniczony budżet pewnie będzie to lunch.Teraz mam takie pytania ciągu czy master?Który z nich sobie lepiej radzi.W przypadku diaguna czy nie lepiej kupić tylko czerwoną skrzynkę?Nie podłącza raczej żadnych staroci więc wtyk obd powinien mi wystarczyć.No chyba że się mylę i te wszystkie wtyczki i przejściowa są mimo wszystko potrzebne

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Ja mam mastera ori w PL , bo te z chin nie maja o ile wiem homologacji i nie narzekam . Niestety angielski się kłania a podoba mi sie mina klienta jak mu wydruk po angielsku daje ... i brak informacji o położeniu gniazda

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
Dziękuję panie Marku za odpowiedź.Angielski to nie problem,nawet lepiej że po angielsku. Co do homologacji to tu gdzie pracuje nikt o nią nie będzie pytał.Zastanawia mnie jeszcze porównanie mastera do diaguna.Finansowo najlepiej by mi wychodziło kupić samą czerwoną skrzynkę diaguna a za resztę kaski jakąś serwisówke sobie sprawić.Pytanie tylko czy wtyka która jest w zestawie ogarnie mi wszystkie nowsze auta czy potrzebuje jakichś przejściówek do can lub kitajców.
Propozycje alternatyw dla launcha mile widziane,może być ryż

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
ja mam komplet bo taki był a wtyki sie przydały i to nie tak jak myslisz , diagun to palm i wtyk z interface komunikacji tek ze to komplet a potem reszta . Poczytaj na ten temat

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
Do czego na przykład?Ja w ciągu ostatnich dwóch lat urzylem tylko raz przejsciowki do jakiegoś hundaia

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
czasem sie pojawiają stare auta , ale ja mam w komplecie i nie zastanawiałem się nad odsprzedażą ))

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
Jeśli były w komplecie to w sumie wart trzymać w razie czego.A jak sobie ten master radzi z francja? I tak wogóle to robi lepiej europę czy azję?
Przepraszam że zadaje tyle pytań ale jak każdy liczę pieniądz i chce go mądrze wydać

Do góry Bottom