• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Launch crp mot vs Autel DS808

Pucek1902

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bydgoszcz
Witajcie,

Szukam testera za ok 4k pln. Znalazłem Launcha crp mot oraz Autela DS808. Zależy mi przede wszystkim na tym, żeby tester obsługiwał jak najwięcej świeżych modeli, nie miał wymuszonego abonamentu (podobno nie ma wg. producentów), obsługiwał kasowanie insp. oleju, kodowanie wtryskiwaczy i obsługa dpf no i język polski, koniecznie. Ktoś używał te testery? Bo nie ma opinii za bardzo w internecie.

Znalazłem również coś takiego:
https://allegro.pl/oferta/x431-launch-v-8-2018-adaptery-nowy-24-m-up-7736273153

To jest ryżowiec?

Pozdrawiam

Pucek1902

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bydgoszcz
Dobra, czyli crp odpada. A miał ktoś do czynienia z autelem? Bo x431 jednak cena już sporo wyższa.

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
Autel jest ok
Ale sporo modeli od 2005 robi

lubieto

SuperMechanior
Punktów
27
Launcha x431 na aliexpress znajdziesz w tej cenie.Ten z allegro na 90% jest z ali.
Przez ponad rok użytkowania nie miałem samochodu którego by nie przeskanował.
Nowe samochody robi naprawdę fajnie kodowania, adaptacje itp na podobnym poziomie co serwisówki.
Wada jest taka, że do tłumaczenia na pl używa translatora google.

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
Z rękawa mogę ci sypnąć czego nie ruszy :)

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
Alfa
Fiat
Mitsubishi outlander , tak jak do tepsy byś dzwonił
Sprzedałem to w pi....
Mam teraz taki jak wszyscy :p
I sporadycznie z niego korzystam

lubieto

SuperMechanior
Punktów
27
Jeżeli chodzi o zwykłą diagnozę to miałem parę fiatów i alf i nigdy nie zawiódł mnie ;p

Adam Gmail

SuperMechanior
Punktów
23
Z tego porównania moim zdaniem Autel lepszy. Ogarnia sporo nowości.

Pucek1902

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bydgoszcz
W takim razie prawdopodobnie wezmę Autela. Bo nic innego interesującego w tej kwocie i ori nie znalazłem. Dzięki

Pucek1902

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bydgoszcz
X431 ogarnie więcej od autela? Bo ciężko mi porównać te dwa testery nie mając ich w ręce

JuroIro

Gaduła
Punktów
8
Pucek1902, wydaje mi sie że zależy do jakiego Autela porównasz. Seria MaxiSys na pewno ogarnia więcej od Launcha, o 908PRO S nie wspominając bo tam jest już duża różnica. Z tego co też słyszałem to w Launchu znikają funkcje, więc upewnij sie że jak kupisz tester "mini" z Chin i zrobisz aktualizacje, to ci nie znikną możliwości.

Pucek1902

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bydgoszcz
Ds808 niestety nie jest serią maxisys. Seria o której mówisz znacznie przekracza budżet.

Ogólnie to jestem nastawiony na tego autela ds808, gdyż ten launch z chin to taka trochę zagadka co będzie działać a co nie. Autela uda mi się pewnie przed zakupem obejrzeć (w końcu oficjalna polska dystrybucja), no chyba że ktoś w kuj - pom ma takiego launcha to chętnie przejadę się obejrzeć jak to działa, bo kota w worku to jednak nie kupię

lubieto

SuperMechanior
Punktów
27
Z tego co się orientuję to każdy launch pochodzi z Chin, bo to właśnie Chinczycy go wymyślili. Jak się mylę to poprawcie.
Kupując na aliexpres kupujesz oryginał.
Kupując na aliexpres normalnie masz gwarancję oraz aktualizacje chyba na rok.

Nie próbuje wcisnąć Tobie launcha, bo autela nigdy nie używałem więc nie mam porównania, ale staram się wyprostować opinie o launchu :p

Pucek1902

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bydgoszcz
Jeśli kogoś to interesuje i pomogło by w wyborze to ostatecznie zakupiłem tester... Delphi. Był droższy niż zakładałem ale jest oryginalny, a launch x431 pro 3 o którym też myślałem jest spoko ale język angielski (miejscami) nie dla mojego taty :D No i takiego początkowego crp mot bije na głowę :D

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
Texe mogłeś kupić , wersje z częściowa autodata . Kasa ta sama , nie zdażyło mi się żebym błędów w czymś nie odczytał
Szkoda tylko , ze dyletantów na pomocy technicznej zatrudniają i ze pełnej autodaty nie dają . Test elementów wykonawczych jest jeden na 20 samochodów .
Jakbym miał wybrać jeden tester , to właśnie texe bym zostawił ,ze względu na uniwersalność ...co z tego , ze autel i launch maja serwisowki (czasami) wgrane , jak słabo sobie radzą ze starszymi autami . Autel jest genialny wizualnie , bardzo fajnie menu zrobione
Jak się skończy teraźniejsza umowa, biorę go .

Do góry Bottom