• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Launch x431 euro vs Launch x431 pro3s+ elite

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
559
Miasto
Podkarpacie
Zalety i wada Launch x431 PRO3s+ ELITE

1. Cena zakupu . Ja swój egzemplarz kupiłem na aliexpres przy jakieś tam promocji za 3 600 zł juz z abonamentem na 2 lata .
2. Cena aktualizacji . Odnowienie na 2 lata abonamentu na aliexpres można wyrwac nawet za 2 300 zł .
3. W każdym momencie można go rozbudować o nowe funkcje tak jak wersje euro :
a) oscyloskop 4 kanałowy albo emulator czujników
b) zaawansowaną diagnostykę samochodów elektrycznych
c) diagnostykę samochodów ciężarowych , naczep , agro
d) po dokupieniu modułu "key programer" + "X-prog 3" mamy możliwość odczytu/zapisu pamięci eeprom , procesorów , sterowników silnika , sterowników skrzyń automatycznych , dopisywania kluczy , klonowania kluczy , tworzenie nowych kluczy itd.
e) test akumulatorów
f) TPMS
g) ADAS
4. Coś czego nie ma w wersji euro czyli (bez oscyloskopu tylko poprzez głowicę diagnostyczną) analiza danych magistrali can , analiza pracy alternatora itd.
5. Jest bardziej poręczny jeśli chodzi o rozmiar i idealnie trzyma się na kierownicy (wiem jeżdżenie w ten sposób jest niebezpieczne ) .
6. Wadą jest cena odblokowania bramek SGW . Przy obecnym kursie dolara to jest ponad 4 000 zł . Podejrzewam ze jest to robione specjalnie by po zsumowaniu było ciut drożej niż najtańszy abonament wersji euro .

IMG_5499.JPG IMG_5500.JPG

IMG_5501.JPG IMG_5502.JPG
IMG_5503.JPG IMG_5504.JPG IMG_5505.JPG IMG_5506.JPG
IMG_5507.JPG

Punktów
0
Używałeś tego x-prog do czytania sterów? Kupiłem to razem z PAD VII i leży nieużywane, bo do takich rzeczy to wiadomo, że są autotunery flexy itp

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
559
Miasto
Podkarpacie
Tak używam , przez pierwsze dwa lata miał możliwość testowania kluczy pod względem immo i fal radiowych ale po wprowadzeniu key programer wycieli tą opcje . Ja potrzebuję odczytać sterownik raz na jakiś czas i do tego wystarczy .

malerikula

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
-27
Miasto
Rybnik

d) po dokupieniu modułu "key programer" + "X-prog 3" mamy możliwość odczytu/zapisu pamięci eeprom , procesorów , sterowników silnika , sterowników skrzyń automatycznych , dopisywania kluczy , klonowania kluczy , tworzenie nowych kluczy itd.
Sprawdź czy sklonuje klucz bmw: BDC2,BDC3,BCP jak tak to ci adres posyłam do wysyłki, niestety nie będzie tutaj przy klonowaniu kolorowo, bo launch tego nie zrobi, i nie chodzi mi o akl tylko klonowanie.
Tak jak autel 608 to robi za darmo, czy keydiy z dodatkową licencją ale nie przekraczając w całości 650dolarów, pytam po co sermi i portal aos?
żeby nie było j2534 jest u mnie używane od 2019r, Ja mam na to wyj...ane i nie jestem adoratorem jednej marki sprzętu, trzeba mieć tego w cholere. Za to twoja recenzja każdego launcha jest każda najwyższa, klonowanie kluczy, ecu immo no robi wszystko. Raz piszesz że nie ma sfd2 potem, że ma, jakie to sgw jak nie ma sfd2 w vag? a trzeba zapłacić 4000zł. Autel nie potrzebuje sermi do np klonowanie klucza, ecu, tcu, 2025 w bmw.
Prosty rachunek zamiast najwyższego launcha który oscyluje w granicach 50tyś z super abonamentem który robi wszystko nie sklonuje klucza a np kd za 650 dolarów go sklonuje z adapterem bez lutowania.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
559
Miasto
Podkarpacie
W zdanym miejscu nie napisałem ze launch nie obsługuje w ogóle sfd2 napisałem ze nie ma opcji automatycznego odblokowywania - zanim zaczniesz cos insynuować przestudiuj temat od początku . Napisałem też ze launch lada moment wprowadzi taka samą metodę odblokowywania automatycznego jak autel czy bosch . NIewiesz ile kosztuje l;aunch w najbogatszej ale pisze ze penie kosztuje 50 tyś zl . Zmień pięć na dwa i sprawdź czy autel oferuje tyle w tej cenie .

Co do bmw g to nie wiem czy klonuje ale wiem ze dodaje klucze :
BMW G series BDC2 add key with LAUNCH X431 PAD 9 & Xprog3

Ostatnia edycja:

malerikula

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
-27
Miasto
Rybnik
W zdanym miejscu nie napisałem ze launch nie obsługuje w ogóle sfd2 napisałem ze nie ma opcji automatycznego odblokowywania - zanim zaczniesz cos insynuować przestudiuj temat od początku . Napisałem też ze launch lada moment wprowadzi taka samą metodę odblokowywania automatycznego jak autel czy bosch . NIewiesz ile kosztuje l;aunch w najbogatszej ale pisze ze penie kosztuje 50 tyś zl . Zmień pięć na dwa i sprawdź czy autel oferuje tyle w tej cenie .

Co do bmw g to nie wiem czy klonuje ale wiem ze dodaje klucze :
BMW G series BDC2 add key with LAUNCH X431 PAD 9 & Xprog3
Jak wprowadzi launch sfd2 to wtedy pogadamy, nie sklonuje bdc3 klucza launch. Najlepsza wersja euro srełio z goldem czy innym nie dawno kosztowała ok50k tyle w twojej demagogi. Sam poczytaj i studiuj temat dla mnie sprawa jasna.

matus1014

SuperMechanior
Punktów
195
Jak wprowadzi launch sfd2 to wtedy pogadamy, nie sklonuje bdc3 klucza launch. Najlepsza wersja euro srełio z goldem czy innym nie dawno kosztowała ok50k tyle w twojej demagogi. Sam poczytaj i studiuj temat dla mnie sprawa jasna.
Wersję euro są zawsze droższe płacisz tutaj za suport i gwarancję w Europie. Jak kupisz globala to musisz sam się użerać z reklamacją ewentualną. Są trzy rodzaje pakietów.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
559
Miasto
Podkarpacie
Parę miesięcy w tą czy w ta nie ma dla mnie znaczenia jak i dla 99,99% osób naprawiających samochody bo większość aut które tego wymagają są jeszcze na gwarancji i pewnie jeszcze minie 1-3 lata zanim sie pojawia .w niezależnych warsztatach - już widzę jak ktoś kto ma audi q8 przyjeżdża w 3 roku na serwis gdzie indziej jak do aso .
W którym miejscu napisałem ze wersja najlepsza na 2 lata którą testowałem kosztuje 50 tys zł ?? Podaj numer postu ! Jak być czytał dokładnie to w 20 poście pisze jak byk "PS.: Gdyby mnie nie obowiązywała tajemnica handlowa to bym twojego autela pobił cenowo ."
@matus1014 Jak przestudiowałem obydwa listy przewozowe to jednego i drugiego(z aliexpres) launcha'a dostałem dokładnie z tego samego magazyny w Niemczech . I tu musze przyznać racje malerikula ze ceny bazowe są chore (dotyczy to launch jak i autel) . Za zrobienie do oprogramowania chińskiego opcji sgw oraz nakładki graficznej by "niby" wyglądało ze to inne oprogramowanie a po przestudiowaniu plików na dysku to jest tylko nakładka graficzna . Plus w wersji euro 2025 płaci sie "podatek" od nowości ,ale to jak z każdą inną nowością nawet u innego producenta jest normalne - baza w dniu premiery kosztowała 12 500 a teraz 9 800 i pewnie za rok gdyby nie kryzys komponentów pamięci pewnie było by jeszcze taniej .
Dlatego jak ktoś chce kupić launch'a w jakiejkolwiek wersji euro , negocjujcie cenę bo jest z czego .

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom