• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Launch x431 pad 7

WMserwis

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
496
Miasto
Wołomin
Sprzedam swój prywatny

malerikula

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
-27
Miasto
Rybnik
Obsługa EV baterii np w Zenith z7 jest, a tego nawet w pad9 nie ma, a co dopiero pad7, do tego 2 marki serwisówki: k/h.
Mi się wydaje że taki Zenith Z7, czy np autel 608 czy ultra połykają takiego launcha, nie mam nic z launch ale @WMserwis może więcej się wypowiedzieć.

WMserwis

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
496
Miasto
Wołomin
Z racji że mam elektryka zenith się bardziej przyda
Po ostatnim update jest dużo funkcji specjalnych
Na launchu dobrze mi się pracowało dużo rzeczy robił
Bmw update ecu
Mercedes scn i różne takie

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
560
Miasto
Podkarpacie
Launch ostatnio też miał updata dla EV , ale przyznam się że nie testowałem tego . Nawet jest dodatkowa przystawka do testowania baterii itd.

Gdzieś był poruszany temat kto kogo połyka i wyszło że jeśli chodzi o czystą diagnostykę to Launch połykał Autela , ale jeśli chodziło o programowanie , funkcje inmo to autel był lepszy . Dlatego sprzęt kupuje się pod konkretne potrzeby .

malerikula

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
-27
Miasto
Rybnik
Z racji że mam elektryka zenith się bardziej przyda
Po ostatnim update jest dużo funkcji specjalnych
Na launchu dobrze mi się pracowało dużo rzeczy robił
Bmw update ecu
Mercedes scn i różne takie
Elektryk czy spalinowe jeden kit, w kia i hyundai Zenith Z7 ma software prawie to samo co aso, i to w trzech różnych rynkach(USA, Korea, Europa). Każdy może policzyć ile kosztują osobne głowice do każdego rynku danej marki, dopiero potem możemy porozmawiać o abonamentach do tych głowic. Zenith Z7 to posiada w pakiecie.
Co do bmw czy mercedesa scn itp to autel 508 już załatwia sprawe, kompleksowo z update to 608.
Za 5000 masz boxa z 508 i innymi adapterami.
Wszystko fajnie ale jak taki launch chce kosztować jak inne topowe znane testery to musi też spełniać wymagania.
Launch ostatnio też miał updata dla EV , ale przyznam się że nie testowałem tego . Nawet jest dodatkowa przystawka do testowania baterii itd.

Gdzieś był poruszany temat kto kogo połyka i wyszło że jeśli chodzi o czystą diagnostykę to Launch połykał Autela , ale jeśli chodziło o programowanie , funkcje inmo to autel był lepszy . Dlatego sprzęt kupuje się pod konkretne potrzeby .
Mam z autela 3 urządzenia, i czasami przeklinam je, ale wątpię żeby launch był lepszy w jakiejkolwiek dziedzinie niż autel. Diagnostyka ADAS w pad9 jest dodatkowo płatna, jak to wypada na tle autela?
tu
śniadanie dla autela
Przetestuj tenn update ev, bo my piszemy o soc oraz soh czyli diagnostyka każdej celki w bms (batery management system) dla aut typu EV/HEV/PHEV
Jaka dziś potrzeba? mieć uniwersalny jeden sprzęt. Niestety takiego nie ma, ale można tak wybierać żeby trochę zaoszczędzić.
Jak najbardziej kwoty typu 8000 za tą game są dobre i opłacalne ale nie 20000 za launcha, dla mnie abstrakcja.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
560
Miasto
Podkarpacie
To poszukaj sobie posty gdzie parę osób wypowiada się ze jeśli chodzi o podstawową diagnostykę Launch jest lepszy od Autela . Tak samo jeśli chodzi o linie tanich sprzętów tak do 7000 zł nikt nie ma do Launch'a podejścia . Mają najlepszy stosunek " ile za ile " oraz jest to firma która jest na rynku od 1996 roku czyli nie zostawi swoich klientów z dnia na dzień jak to bywało z innymi firmami . A i najważniejsze : bez opłaconego abonamentu sprzęt dalej działa normalnie tylko nie ma aktualizacji .

malerikula

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
-27
Miasto
Rybnik
To poszukaj sobie posty gdzie parę osób wypowiada się ze jeśli chodzi o podstawową diagnostykę Launch jest lepszy od Autela . Tak samo jeśli chodzi o linie tanich sprzętów tak do 7000 zł nikt nie ma do Launch'a podejścia . Mają najlepszy stosunek " ile za ile " oraz jest to firma która jest na rynku od 1996 roku czyli nie zostawi swoich klientów z dnia na dzień jak to bywało z innymi firmami . A i najważniejsze : bez opłaconego abonamentu sprzęt dalej działa normalnie tylko nie ma aktualizacji .
Sam sobie poszukaj gdzie parę osób coś powiedziało ja nie mam czasu, nawet jak bym to znalał, że psikutas bez s się tak a nie inaczej wypowiedział, to nie jest to wartościowa opinia.
kto kogo zostawia z dnia na dzień?
508,608, Z7 działają dalej bez wykupienia abonamentu, interface się nie blokują.
pokaż mi w mercedesie diagnostyke immo i dodanie kluczyka czy zmiane sterownika tcu, ecu w launch za 5000tyś ? który model to zrobi bo 508s z adapterami za 5000 połknie to bez problemu a launch w tej kwocie popuści.:)

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
560
Miasto
Podkarpacie
No fajnie tylko że twoje 508 nie obsługuje sgw fca , nie ma can FD , J2534 itd i ogólnie jest to stary sprzęt co powietrza że lata na bardzo starym adroid'zie 4.4.2 . Jeśli minie pamięć nie myli to trzeba mieć minimum 908 (koszt chyba cos 10 000zł} by to było w standardzie bez dziwnych przejściówek .

LAUNCH X431 PRO3S+ Elite Dwukierunkowe narzędzie skanujące obsługuje CAN FD,DOIP,J2534 HD Trucks OEM Topologia Mapa 50+Kodowanie online obsługi - AliExpress za 4300 zł plus ewentualnie EV-KIT za 2400 zł jak ktoś chce robić elektryki .

Produkty Autel są generalnie droższe niż produkty Launch. Ponadto subskrypcja aktualizacji Autel jest droższa niż Launch. Autel oferuje bardziej zaawansowane funkcje, Launch jest bardziej przyjazną cenowo . Tak samo jest jak porównasz sobie Launch i G-scan .

PS.: Launch od ponad 30 lat dostarcza rozwiązania dla branży automotiv gdzie GIT zajmuje się tym dopiero od ponad 10 lat , a Autel teraz obchodził 20 lecie .

Ostatnia edycja:

elektrostan

Bywalec
Punktów
4
Miasto
Halden-norwegia
Sam sobie poszukaj gdzie parę osób coś powiedziało ja nie mam czasu, nawet jak bym to znalał, że psikutas bez s się tak a nie inaczej wypowiedział, to nie jest to wartościowa opinia.
kto kogo zostawia z dnia na dzień?
508,608, Z7 działają dalej bez wykupienia abonamentu, interface się nie blokują.
pokaż mi w mercedesie diagnostyke immo i dodanie kluczyka czy zmiane sterownika tcu, ecu w launch za 5000tyś ? który model to zrobi bo 508s z adapterami za 5000 połknie to bez problemu a launch w tej kwocie popuści.:)
ja nie musze szukac niczego autela mini mialem i mam od 8 lat do tego im100 jako teraz im508,mam rowniez ful 608do kluczykow i immo i sterownikow do diagnozy troche slabo lepszy byl mini
Z Launcha mam Pad 7 z ful immo i uzupelniaja sie z autelem,tego czego nie zrobie 608 z xp400 pro zrobie pad 7 i na odwot
Zcalym szcunkiem ale chyba nie bardzo kumasz temat immi i kluczykow i sterownikow,te dwa 608 i pad 7 to jest tylko podstawamam oba i nie wyobrazam sobie pracy bez nich procz tego Xhorsa wszystko i masa innych sprzetow

Do góry Bottom