• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

LAUNCH X431 PROS V 5.0

LoLek_

Nowy
Punktów
0

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
581
Miasto
Podkarpacie
1. To jest wersja na rynek globalny/chiński a nie europejski .
2. Jedynym dystrybutorem jest firma Launch Polska a ci z linka co najwyżej są importerami z chin .
3. Jest to jak przyznaje się sprzedawca model sprzętu na 2023 rok jeśli chodzi o wersje pro z oddzielną głowicą . To znaczy że sprzęt będzie dostawał zwykle aktualizacje ale nie rozwojowe . Obecnie najniższym modelem pro na rynek globalny z oddzielną głowicą jest launch X-431 PRO3S+ ELITE {2024} który dostał niedawno nowe oprogramowanie w wersji v8,0,18 .
4. Jeśli masz możliwość jak bym poczekał miesiąc może launch chiny odświeżą paletę na rynek globalny i zaprezentują coś nowszego w okolicy tego budżetu - między 21 stycznia a 20 lutego u Chińczyków zaczyna się nowy rok i po tym okresie są "premiery" na nowy rok .

melas

SuperMechanior
Punktów
60
Miasto
WRZEŚNIA
Sama aktualizacja do mojego pro 5 kosztuję 2500netto na rok a ty chcesz niby całość kupić za tą sumę powodzenia..

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
581
Miasto
Podkarpacie
@melas Ceny aktualizacji do różnych wersji rożnie się kształtują . Ja dany model interfejsu jest starym interfejsem to by go pogonić chińczyk potrafi sprzedać w cenie nawet poniżej kosztu licencji . Jeśli chodzi o uniwersalne interfejsy Launch to co 2 lata jest ewolucja a co 6 lat rewolucja .

LoLek_

Nowy
Punktów
0
1. To jest wersja na rynek globalny/chiński a nie europejski .
2. Jedynym dystrybutorem jest firma Launch Polska a ci z linka co najwyżej są importerami z chin .
3. Jest to jak przyznaje się sprzedawca model sprzętu na 2023 rok jeśli chodzi o wersje pro z oddzielną głowicą . To znaczy że sprzęt będzie dostawał zwykle aktualizacje ale nie rozwojowe . Obecnie najniższym modelem pro na rynek globalny z oddzielną głowicą jest launch X-431 PRO3S+ ELITE {2024} który dostał niedawno nowe oprogramowanie w wersji v8,0,18 .
4. Jeśli masz możliwość jak bym poczekał miesiąc może launch chiny odświeżą paletę na rynek globalny i zaprezentują coś nowszego w okolicy tego budżetu - między 21 stycznia a 20 lutego u Chińczyków zaczyna się nowy rok i po tym okresie są "premiery" na nowy rok .
A jakbyś mógł podpowiedzieć jaki launch wybrać w podobnej cenie i najlepiej jakbyś jakiś link podesłał żeby to było wmiare pewne tak do 3.500zł (możeby być i z ali) Niby ludzie w opiniach pisali że wszystko działa i śmiga ale wole wybrać produkt który będzie działał. i co powiesz na temat Launch X431 PRO V5.0. https://pl.aliexpress.com/item/1005004381929555.html Widziałem jak Duda garage go testuje i mówi że jest naprawdę dobry.

Ostatnia edycja:

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
581
Miasto
Podkarpacie
@LoLek_ Ten też już dawno jest na wyprzedażach . Ja polecam Launch X431 PRO3S+ ELITE {2024} chyba jeszcze dwa dni temu można było go zgarnąć na ali za 3967 zł z wysyłka z Francji . Trzeba obserwować ali na pokazanie się dużych promocji .

LoLek_

Nowy
Punktów
0
@LoLek_ Ten też już dawno jest na wyprzedażach . Ja polecam Launch X431 PRO3S+ ELITE {2024} chyba jeszcze dwa dni temu można było go zgarnąć na ali za 3967 zł z wysyłka z Francji . Trzeba obserwować ali na pokazanie się dużych promocji .
Troche drogi i tez nie potrzebuje nie wiadomo czego patrzyłem coś tańszego typu Launch X431 PRO ELITE lub Launch X431 PRO V5.0 czy te dwa modele tez bez sensu i lepiej ten PRO3S+ ELITE?
A mógłbyś podesłać link do tego PRO3S+ elite o ten który ci chodzi bo ich jest pełno i nie wiem o który chodzi.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
581
Miasto
Podkarpacie
LAUNCH X431 PRO3S+ Elite PRO3 Scan diagnose Tool support CAN FD,DOIP,J2534 HD Trucks OEM Topology Map 50+Service Online Coding - AliExpress 34
Pisałeś o budżecie w okolicy 3500 zł wiec nie jest trochę drogi . Jak poczekasz na promke to urwiesz 300 zł plus prezent możesz sprzedać za 200 zł albo zostawić sobie te klemy do mierzenia akumulatora co zbija cenę do 3726 zł .

To może napisz najpierw do czego potrzebujesz bo może się okazać ze chcesz cos do celów prywatnych co nie ma najmniejszego sensu patrząc na rozwój technologii .

LoLek_

Nowy
Punktów
0
LAUNCH X431 PRO3S+ Elite PRO3 Scan diagnose Tool support CAN FD,DOIP,J2534 HD Trucks OEM Topology Map 50+Service Online Coding - AliExpress 34
Pisałeś o budżecie w okolicy 3500 zł wiec nie jest trochę drogi . Jak poczekasz na promke to urwiesz 300 zł plus prezent możesz sprzedać za 200 zł albo zostawić sobie te klemy do mierzenia akumulatora co zbija cenę do 3726 zł .

To może napisz najpierw do czego potrzebujesz bo może się okazać ze chcesz cos do celów prywatnych co nie ma najmniejszego sensu patrząc na rozwój technologii .
Głownie to do celów prywatnych, zobaczyłem poczytałem co potrafi launch i mnie to zaciekawiło i też dużo osób go poleca a tez nie chce wydawać majątku na to. Przez chwile zastanawiałem się też nad launch x431 PRO TT gdy zobaczyłem go u zgrywus garage polecał go a oscyluje w granicach 3200zł.

Ostatnia edycja:

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
581
Miasto
Podkarpacie
Do celów prywatnych kup sobie ELM bo BT i zainstaluj aplikacje na telefonie . Zupełności ci to wystarczy . Kupowanie jakiegokolwiek launch'a to jest przerost formy nad treścią . Przynajmniej będziesz miał nie drogi przycisk do papieru , którym tak samo jak droższymi sprzętami pokasujesz sobie błędy by na chwile zgasić kontrolkę "check engine" .

Dlaczego ?? bo tego typu sprzęty tracą na wartości w tępienie ekstremalnym ponieważ tempo w jakim te urządzenia się rozwijają/starzeją jest obecnie ekstremalny .
Taki Launch x431 Pro3s+ v5.0 (2023] który obecnie jest sprzedawany na promece za 2956 zł po 2 latach jest wart 956 zł czyli tyle ile jest wart 10 calowy tablet , który jest w zestawie z tym interfejsem .

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
987
Miasto
Pruszcz Gdański
Do celów prywatnych kup sobie ELM bo BT i zainstaluj aplikacje na telefonie . Zupełności ci to wystarczy . Kupowanie jakiegokolwiek launch'a to jest przerost formy nad treścią . Przynajmniej będziesz miał nie drogi przycisk do papieru , którym tak samo jak droższymi sprzętami pokasujesz sobie błędy by na chwile zgasić kontrolkę "check engine" .

Dlaczego ?? bo tego typu sprzęty tracą na wartości w tępienie ekstremalnym ponieważ tempo w jakim te urządzenia się rozwijają/starzeją jest obecnie ekstremalny .
Taki Launch x431 Pro3s+ v5.0 (2023] który obecnie jest sprzedawany na promece za 2956 zł po 2 latach jest wart 956 zł czyli tyle ile jest wart 10 calowy tablet , który jest w zestawie z tym interfejsem .
niestety ale po czesci musze sie zgodzic , mam juz 3 launche ktore defacto kupuje tylko i wylacznie dlatego ze maja 2 letnia aktualizacje w cenie , czyli po 2 latach czas na nowy sprzet.

Do góry Bottom