• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Launch x431 pytanie ... ?

slaweuszek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
4
Punktów
491
Miasto
Gorzów Wielkopolski
Oryginalny Launch też jest MADE IN CHINA, więc określenie RYŻ średnio się tu sprawdza.
Jeśli sprzedający twierdzi że to oryginał to kupuj - zarejestrujesz i zobaczysz. Zawsze będziesz miał podstawę do zwrotu.

karol123karol

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
KRK
Tak wiem że launch z Chin. Dobra a duża jest różnica między diagunem a pro ???

karol123karol

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
KRK
Hihi ale ogromna ???

Do mechaniki podglądu parametrów odczytu kodu błędów i podstawowych adaptacji wystarczy diagun iv ?

Ostatnia edycja:

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
575
Miasto
Podkarpacie
Launch na chiński rynek rożni się od wersji na europejski. Zewnętrznie rożni się guma ochronna ten na zdjęciu ma czarna i jest na rynek chiński , na rynek europejski ma czerwona . Wersje na rynek europejski maja zazwyczaj 2 lata darmowych aktualizacji oraz po wejściu nowszej wersji stara oddajesz i za 50% dostajesz nowsza . Wiec jeśli wiążesz przyszłość z tym interfejsem to dobrze się zastanów . Druga kwestia to musisz znać dobrze angielski bo polski to porażka ja w 92% interfejsach które widziałem do tej pory .

karol123karol

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
KRK
Oprócz wyglądu różni się softem ? sprzedawca zapewnia że 2 lata darmowych aktualizacji.W carsie jest launch pro tyle że 2x droższy i też kusi. Angielski nie jest problemem

marx232

Bywalec
Punktów
5
Czarny i czerwony żadna różnica na jaki rynek produkowany. Wymysl launch polska dystrybutora że czerwony niby org a czarny podrobka. Dowiadywałem się u bezpośrednio u producenta i bezpośrednio od producenta kupowałem bez żadnych pośredników, a producent w większości sprzedaje czarne i to ma w większości magazynów w Europie. Mini np. kolor obudowy to różnica w użytym tablecie, w dużym pewnie też. Jeden i drugi się tak samo rejestruje. Jedyna różnica to cena między dystrybutorami a producentem (marzą) Wymieniałem same głowice w przypadku czerwonych i czarnych np. w przypadku uszkodzenia i producent bez żadnych problemów dopisuje je do swoich serwerów. Klientowi w Bydgoszczy zarejestrowali przed sprzedażą, nikt nie pamiętał hasła. Hasło odzyskane też bezpośrednio z launch (gdzie mi sprzedają ostatnio czarne) Czerwone duże mają dodatkowo często logo golo i np. tutaj więcej da się załatwić przez golo o w launchu im się nie chce, czarne w launchu nie ma problemu. Licencja i całym dokumentem jest mała czarna kartka która trzeba pilnować bo bez niej jest problem z ewentualną wymiana głowicy czy też ewentualnym odzyskaniem hasła w przypadku problemów na serwerach launch. Jak ktoś dostaje jakaś dziwna nazwę użytkownika ze sprzętem to dostał dwuletni sprzęt w którym minęła aktualizacja i ma dostęp do ruskich. Dystrybucja zawsze będzie się bronić bo im pełny uciekają. I dalej polski dystrybutor sprzedaje aktualizację za ok 3tys, mam to samo bezpośrednio od producenta za trochę więcej niż 50procent ich ceny. Pisałem z telefonu i może być trochę nie składnie ale wiadomo o co chodzi. Mam bezpośredni kontakt z producentem i nie ma problemu aby jakikolwiek sn zweryfikować czy ma od nich ważną aktualizację itd.
Co do języków launch od zawsze miał takie sobie tłumaczenie, niektóre marki pl inne eng ale dodali tłumacza w sofcie więc nie jest to już problem. Wszystkie mają dwa lata aktualizacji. Diagun to zabawka w porównaniu do pro jeżeli chodzi o funkcje, tj. mają te same co sprzęty za 500-700 pln

Ostatnia edycja:

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
575
Miasto
Podkarpacie
Marx232 - masz racje jeśli chcesz kupić raz ten interfejs wykorzystać i wyrzucić. Ja już mam która generacje launch'a i to ze mam z polskiej dystrybucji daje prawo do wymiany na nowsza generacje za czasami nawet jedyne 30% nowej sztuki przy zdaniu starej . Nie słyszałem by producent w chinach robił takie promocje .

Do góry Bottom