• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Leon 1 1.8t Walnięta Uszczelka pod głowicą Plany na wiecej mocy

MatiFR

Początkujący
Punktów
0
Witam mam do wymiany UPG koszt 3500+/- z rozrządem przednim powiedzieli mi w warsztacie pomyślałem że skoro ma być rozbierany motor to może pora na wiecej mocy silnik 1,8t AUQ 180km w dowodzie jest 200.
co można zrobić namniejszym kosztem planuje celować w 300km wiem że temat już pewnie był lecz nie mogę znaleźć sprawdzałem kompresję na świecach pierwsze 3 mają po 11 z czymś 4 ma 8 z czymś :( sorki nie jestem mechanikiem nie znam się aż tak :/

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Tanim kosztem to niech se filtr stożkowy z alledrogo zamontuje + zaciski pomaluje na czerwono + wydech ,,sportowy,, z alledrogo + gałka zmiany biegów + kierownica + nakładki na pedały - wszystko na alledrogo dostanie = conajmniej 300 KM...:rolleyes::D

Strawek

SuperMechanior
Punktów
30
Miasto
Wałcz
Jak turbo K03-052 zdrowe to oddaj do Geremiego (poszukaj na fb) zrobi Ci fajną hybrydę
a dalej to DP 3 cale, przelotowy wydech, Tip 3 cale, wtryski np Bosch 525, FMIC + strojenie.

No ale tak jak Panowie napisali tanim kosztem to soft możesz zrobić i tyle, swoją drogą słabo poszło 200 koni tylko? może się gotował cooler, tam masz wtryski 320 i K03s turbo, bo uwolnieniu wydechu 220 ps się robi spokojnie.
Generalnie na całość z 10k musisz mieć wraz z naprawą silnika.

MatiFR

Początkujący
Punktów
0
Plan mam taki tylko nie wiem czy będzie dobry jak jest upg do wymiany lub głowicą walnięta nie ważne bo i tak chcial bym od aqu z szerszymi kanałami o ile by pasowała do tego nowe panewki kute korby i zamykać silnik później IC wtryski dp 3 i sztywny dolot na koniec hybryda lub większe jakieś.

Do góry Bottom