Adaś1Z
Uczestnik
Cześć wszystkim. Mam problem ze swoim Leonem inne naprawiam a swojego uleczyć nie mogę. po kolei : Leon 1,9 tdi 110 koni. silnik asv. problemem jest słabe przyspieszenie poniżej 2,5 tys/obr. Było robione : nowy wcześniej podmieniany na inny zawór n75, sprawdzone podciśnienia na vacum, zaworu zwrotnym,Gruszka nowa.egr zaslepiony, wstawiony nowy chiński koras ale poprzednia tez słabo dmuchała w sumie przed awaria. sztanga ustawiana robione logi i wykresy. zmienna geometria chula , podciśnienia - 1 bar. Zderzak od sztangi regulowany nic nie dało. Map sensor czyszczony. generalnie auto ma wgrane mapy na 150 ale dół ma strasznie słaby. mapy ok bo w dwóch innych autach te same i jest super. robiłem próbę bez wydechu i bez różnicy chyba że musi być jakiś ciąg i bez tłumika Jeszcze gorzej?. nie wiem co zostaje? ten typ tak ma?rozrząd ustawiony wałek blokada a pompa na zegarek bo na 49-51 nastawy grupa 00 poz 2 słabo palił. może kto ma pomysła?. naprawdę siadam do innego 90 czy 110 i rwie od 1800 obrotów a ten jest muł.przekroczy 2,5 idzie ładnie turbo ładuje kopci jak głupi bo wiadomo mapy
Ostatnia edycja: