• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Leon 1P 2007 1.9 TDi zgasł w czasi jazdy, nie odpala, zegary ciemne.

ewemarkam

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Bielsko-Biała
Jak w temacie. Koledze zgasł dziś, nie odpala. Jak przekręca kluczyk to zegary ciemne. Bezpieczniki są OK. W samochodzie było zabezpieczenie ale zostało zlikwidowane (potencjalny winowajca, obwód który odcinał został zmostkowany). Generalnie brakuje na górnych bezpiecznikach w skrzynce wewnątrz 12V (czarny przewód), po przekręceniu zapłonu pojawia się tam dziwne ok 2.3V, znika jak jest kluczyk jest na rozruchu. Obok jest skrzynka z przekaźnikami, dwa dolne po bokach opisane jako 460, po lewej nie łapie, jak zmostkowałem styk to zegary się zapaliły, ale nie odpalił. Ten po prawej puszcza jak przekręcam zapłon, wygląda że tak ma być. Stacyjka teoretycznie działa, bo owy po prawej łapie i puszcza w pozycji rozruchu. Nie mogę znaleźć schematu do tego VW, a to by dużo pomogło.

Tyle udało się w ciągu godziny zdiagnozować. Na razie zapchany na parking i czeka.

Rys00

Boss regionalny
Punktów
99
|Masz jeszcze bezpieczniki w komorze silnika i do sprawdzenia klemy akumulatora

ewemarkam

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Bielsko-Biała
Nie napisałem, sprawdzone też. Każdy mniejszy i większy wyjąłem. Miernikiem na przejście sprawdzony. Mam schemat z golfa V skrzynka bezpieczników i przekaźników wygląda podobnie, przewody też by się zgadzały. Będę walczyć po świętach. Jeszcze masy sprawdzę dobrze, bo to też może być widowajca.

Do góry Bottom