Witam, akutalnie przymieżam się do zmiany auta - Opel Vectra C sedan na coś z nieco większym bagażnikiem.
Moje typy to:
Leon III kombi FR - większy bagażnik, ale boję się, że po przesiadce z Vectry auto i tak będzie wydawało mi się mniejsze.
Passat B8 kombi - auto na pewno duże, aczkolwiek cena także w porównaniu z Leonem
Jak widać różnice w wyborze są... znaczące
Wybierając Leona, mógłbym go sobie nieźle doposażyć, jednak wybierając Passata, musiałbym zrezygnować z części opcjonalnych udogodnień co by nie rozsadzić swojego budżetu.
Auta w benzynie, w miarę możliwości silniki o mocy przynajmniej 150KM.
Budżet jaki chciałbym przeznaczyć to max 110 - 115k PLN
Zastanawiałem się także nad Renault Megane Grandtour, lecz słyszałem, że są w środku bardzo zabudowane i nie oferują zbyt wiele miejsca (czy to prawda?). Ewentualnie Golf w kombi jeszcze przychodzi mi do głowy.
Co doradzacie? Jak z awaryjnością powyższych aut? A może jeszcze jakieś modele/marki warto brać pod uwagę?
Moje typy to:
Leon III kombi FR - większy bagażnik, ale boję się, że po przesiadce z Vectry auto i tak będzie wydawało mi się mniejsze.
Passat B8 kombi - auto na pewno duże, aczkolwiek cena także w porównaniu z Leonem
Jak widać różnice w wyborze są... znaczące
Wybierając Leona, mógłbym go sobie nieźle doposażyć, jednak wybierając Passata, musiałbym zrezygnować z części opcjonalnych udogodnień co by nie rozsadzić swojego budżetu.Auta w benzynie, w miarę możliwości silniki o mocy przynajmniej 150KM.
Budżet jaki chciałbym przeznaczyć to max 110 - 115k PLN
Zastanawiałem się także nad Renault Megane Grandtour, lecz słyszałem, że są w środku bardzo zabudowane i nie oferują zbyt wiele miejsca (czy to prawda?). Ewentualnie Golf w kombi jeszcze przychodzi mi do głowy.
Co doradzacie? Jak z awaryjnością powyższych aut? A może jeszcze jakieś modele/marki warto brać pod uwagę?