• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Lexus gs 450 h

Bad Goust

Początkujący
Punktów
0
Witan wszystkich uczestnikow.
Na wstepie przepraszam jak zrobie jakis balagan na postach typu zly dzial lub cos w tym stylu.
Badzo prosze o pomoc
Mam bardzo problem z moim Lexusem : jesto hybryda GS 2007 rok problem polega na tym,ze od jakiegos czasu gdy dochodzi do wyloczenia silnika spalinowego podczas postoju uw silnik czesto zachowuje sie tak jakby nie mugl sie wylaczyc cos jak samosaplon, ale to nie to, byl robiony full servis lecz pare dni po servisie zacza dodatkowo wydawac dziwieki lekkich wybuchow z tlumika (taki jak by stlumiony) przy tym szarpie silnikiem ( glos jest tylko po lewej stronie) przy podlaczeniu komputera nie wykazuje rzadnego bledu lecz gdy zaglebia sie w diagnoze na na cylindry wyskakuje blad ALE nie jest to normalny blad bo ten blad skacze z cylindra na cylinder za karzdym testem jest gdzie indziej. Z tego co udalo mi sie ustalic poniekad nie jest to problem elektryczny. Owy servisant wysyla mnie do innego fachowca gdzie karza ponownie placic .
Szykam jakiej pomocy na wlasna reke aby zycic tym swinia w ry..... przyczyne i jestem w chcili obecnej na drodze skargi do glownej siedziby servisowej ktorej zlecilem prace.

Z gory dziekuje za pomoc bardzo bym prosil o jak najmniej mechaniczne skroty i slangi wiem troche o mechanice ale nie znam sie skrotach wiec prosil bym o pisanie jak dla dziecka (LECZ BEZ PRZESADY :) )

pozdro z piekla

guard10

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
125
Miasto
Malta
Witam dochodzić swych spraw masz prawo ale też masz prawo podać jaki błąd pokazuje urządzenie diagnostyczne bo ci chyba powiedziano jaki lub masz wydruk, bez tego ani rusz.

Bad Goust

Początkujący
Punktów
0
Witam wydruku nie mam nie dostałem ale mogę go poprosić. Przy kolejnym podłączeniu mechanik kontaktował się z kimś i doszli do wniosku ze to nie jest problem elektryczny. Prawdopodobnie podobnie jakiś przewód powietrzny jest luźny lub coś takiego i daje zła mieszankę.

GSS-Daniel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
399
Witam
Kiedy auto było zostawiane na serwis rozumie, ze uterka nie występowała, lub nie została usunięta wiec został popełniony błąd przy przeglądzie serwisowym. Dlatego serwis powstała usterkę powinien usunąć na swój koszt bez gadania. Proponuje zgłosić się do rzecznika praw konsumenta. On wystosuje do nich odpowiednie pismo.

guard10

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
125
Miasto
Malta
Witam to zapytaj i podaj dane silnika bo skąd wiedzieć co masz pod maską.

Masz rację GSS ale chyba o tym wie pytający

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Uszkodzony uklad odpowietrzania skrzyni korbowej podobnie jak w m62 i innych bmw. Przyczyn moze byc wiecej, wedrujace bez zadnego ladu i skladu wypadanie zaplonu to rowniez uszkodzenie ktorejkolwiek sondy, uszkodzenie katalizatorow, uszkodzenie czujnikow na walkach rozrzadu, uszkodzenie czujnika na wale korbowym. Test TIS-em jesli to lex, praktycznie zaden uniwersalny skaner tego nie opanuje.

Bad Goust

Początkujący
Punktów
0
Maxsslko
Czyli co mam się udać do lepszego czarodzieja z większym kompem?

Guard10
Pod maską jest v6 3.5 benzyna 292 kucyki + 200 kucy z elektrycznego silnika (nie wiem czemu ale sumując razem 345koni)
Model z 2007 roku. Jak chcesz numer VIN to wyślę dokładnie sobie sprawdzisz co tam jest.

Poza tematem gdzieś przeczytałem ze ktoś miał 207 koni i mówił ze to mało ja mam 6 miesięcy 345 koni i tez stwierdzam że to już za mało.
A nie wierzyłem jak mi mówili że będę miał 500 koni to za parę miesięcy będę chciał więcej hi hi hi

Ostatnia edycja:

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Bad, lexa nie kupiles za 50 zeta, wiec musisz sie liczyc ze wiekszy magik-wiekszy komp-wiekszy koszt:)
Na sucho i bez kompa mozna wymieniac to co niedrogie, na poczatek odma wraz z zaworem i dedykowane swiece.
Diagnostyka czyms co toyota stworzyla do diagnostyki swoich aut jest jak najbardziej wskazana, znajdziesz tam poprawny opis bledow i poprawne parametry live data. Czesci silnikowe powinny podchodzic od toyoty sienny, od 2007 w gore bo tak wprowadzono tam ten silnik.
Vin mozesz wyslac, moze uda sie cos poczytac:)

W sumie jesli masz silnik 2GR-FSE to masz tez jeszcze inny problem:d Wlasnie doczytalem ze tam jest montowany uklad podwojego wtrysku paliwa, bezposredni i tradycyjny. To juz w ogole disko na maxa. Lepiej szukaj czarodzieja z dedykowanym kompem do toyoty/lexa lub wymien na pale odme jesli jestes pewien ze to nie elektryczna usterka.

Prawdopodobnie to jest to:) cale 10 dolcow:D
http://jp-carparts.com/lexus/part_detail.php?maker=lexus&type=334110&cartype=1&fig=1201&part=2211139

Ostatnia edycja:

guard10

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
125
Miasto
Malta
Witam spraw sobie bolida to będzie więcej koników jak 500 a w ostatnim czasie jest samochód w fazie testów technologicznych 800 PH ( ciekawe rozwiązanie z V8) właśnie z przechodzeniem z eco na spaline bo tu właśnie jest problem mały problem z niedociągnięciami synchro co wcale nie musi dotyczyć twojego modelu.Vin-u nie potrzeba mam wgląd na modele i silniki , nic nowszego narazie w tej klasie się nie wprowadza (przynajmniej) . Interesuje mnie tylko numer błędu jaki wystąpił i czym był diagnozowany silnik . Jak to się mówi diabeł tkwi w szczegółach urządzenie diagnostyczne ma zawierać baze błędów dla jednostki elektrycznej i spalinowej, nie wiem czy każdy wie ale niektóre są współzależne od siebie i można się naciąć nie wiedząc , ja sam się na tym przewiozłem na samym początku jak zaczynałem prace przy <<dwójkach << ale ten się nie myli co nic nie robi.Reasómując podaj kod i czym był sprawdzany może na odległość da sie coś wymyślić.

Bad Goust

Początkujący
Punktów
0
Dzięki maxsslko i Guard10. Ten servis jest po hu...... Dogadać się z nimi nie idzie ale mam umówionego poleconego magika. Ponoć fanatyk silnikowy Bmw i Toyoty. Poczekam i zobacze. Dam znać

Do góry Bottom