• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Low oil pressure Renault modus 1.2 75k

rocks12

Nowy
Punktów
0
Witam mam problem z moim modusem, do tej pory nie miałem z nim większych problemów niż wymienianie przełącznika do kierunkowskazów lecz dzisiaj coś mnie zaniepokoiło podczas powrotu z pracy.
Wyskoczyło mi powiadomienie: low oil pressure, oraz wyskoczyła na desce rozdzielczej ikonka stopu oraz oleju. W pierwszej chwili dolałem oleju (tak mój samochód pobiera olej i muszę co jakiś czas dolewać, zazwyczaj kontroluję raz w tygodniu). Komunikat zniknął oraz pojawił się po dłuższej chwili i nie gasł, przez chwilę przy większych obrotach miałem wrażenie jakby zaczął charkotać aczkolwiek ten dźwięk zniknął i już sie nie pojawił.
Moje pytanie do was, co to może być? Pompa oleju? Czy może to po prostu jakiś błąd i wystarczy przeczyścić styki, bezpieczniki i kostki? Czytałem, że ludzie mieli z tym również problemy i niektóre z tych metod właśnie działały natomiast wolę wiedzieć to z pierwszej ręki zanim udam się hipotetycznie do mechanika.
Pozdrawiam

lukias

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
162
Miasto
Lubelskie
Z takimi objawami na forum?
Ruszaj dupę do mechanika i niech sprawdzi ciśnienie oleju.
Chyba że ktoś z forumowiczõw da ci złotą radę ...

rocks12

Nowy
Punktów
0
Z takimi objawami na forum?
Ruszaj dupę do mechanika i niech sprawdzi ciśnienie oleju.
Chyba że ktoś z forumowiczõw da ci złotą radę ...
Bez napinki kolego, zapytałem na świeżo o tej porze, samochód serwisuje w serwisie który jest czynny od poniedziałku do piątku więc tak czy siak go do tej pory nie ruszę więc postanowiłem napisać tutaj, być może jest ktoś kto miał ten sam problem

Corel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
113
Miasto
Świdnica
Im mniej ten samochodzik będzie pracował tym lepiej dla ciebie. Pomiar ciśnienia wszystko wyjaśni ... :rolleyes: