• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

LPG do diesla, adresy warsztatow zakladajacych ceny i informacje.

• Thread starter PogotowieSamochodoweUK
  • Rozpoczęty
P

PogotowieSamochodoweUK

Dokladnie, ja nie mam zadnej windy ani kanalu jeszcze jedynie podnosniki, rampy i plaska podloge betonowa;)

No spoko, już tak jest weź przykład z mojego awatara i na klientów nie narzekam :D
No teraz to pojechales;) Zeby cie to kiedys nie zasypalo gniotac autem od gory....

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
2.5TDI audi allroad. Wierz mi chodzi glownie zeby osiagi wzrozly a nie z punktu ekonomicznego czyli TUNING a jak wiadomo modyfikacje nigdy sie nie zwracaja jesli sa pod katem mocy;)

Co do warunkow to nie do konca tak jest.... Ja dysponuje garazem ktory pieknem sie nie cechuje a korzystaja z moich uslug firmy z ciezarowkami, busami, 4x4 i osobowkami jak i rolnicy okoliczni czy firmy majace agregaty i rozne sprzety spalinowe.

Nawet nie mam windy;) A radze sobie bez zazalen.

Tak wiec podejzewam ze jak wszedl bys do mnie to bys wyszedl z szyderczym usmiechem nawet nie podejmujac dyskusji prawda?:D
Z narzędziami przy montażu gazu to jest tak że są pewne narzędzia potrzebne do tego i jak bym zobaczył że monter nie ma nawet porządnej wiertarki i otwornicy oraz lutownicy to bym uciekał gdzie pieprz rośnie :D To jest akurat przykład z życia wzięty, w mojej poprzedniej pracy montowali krótko gazy ale zaprzestali bo klienci pouciekali, nie mieli tam wtedy nawet porządnej wiertarki, mieli taką która chwytała najmniejsze wiertło 5mm i tym podobne

P

PogotowieSamochodoweUK

Nie no narzedzia to wiedomo ze trzeba miec takie by latwo sie pracowalo;) I do tego precyzyjnie! Ja tylko doczepilem sie wygladu warsztatu;)

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
aha nie znasz pl klientow co marudza o 1 zł a jak to jest robione to inny temat , najgorszi sa pokątni garazowcy ktorzy potrafia spieprzyc auto az milo .

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Nie no narzedzia to wiedomo ze trzeba miec takie by latwo sie pracowalo;) I do tego precyzyjnie! Ja tylko doczepilem sie wygladu warsztatu;)
w sumie sam byś wykopał taki kanał ręcznie, kumpel kopał :D, tylko trochę kanoldów, trochę zaprawy, poziomnica, uzbroić posadzkę, zrobić wylewkę i heja, tylko potrzebujesz trochę czasu na to

P

PogotowieSamochodoweUK

Bede robil bo wlasciciel pozwolil. Chlopaki z firmy obok co im robie sprzet i auta maja wszystko, koparki, pily do betony, betoniarki i td wiec za gratis na weekend bede mogl tego uzyc.
Tylko musze fundusze na beton i pokrycie gorne zalatwic + oswietlenie, w razie w pompa wodna i cos do grzania.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Pogotowie lepiej se kup podnosnik bo kanał to pieniadze wyrzucone w błoto..
Kanał jest lepszy, bardzo dużo na nim zrobisz, poza tym nie wymaga napraw, nie potrzeba dozoru technicznego. Na podnośniku łatwiej wymienić np silnik ze skrzynią jeśli wyjeżdża w dół, czy też belkę tylną

P

PogotowieSamochodoweUK

Pogotowie lepiej se kup podnosnik bo kanał to pieniadze wyrzucone w błoto..
Bede mial to i to. Garza ma zaledwie 4m wiec busa czy ciezarowki nie podniose. Musze zrobic przez cala dlugosc kanal a na koncu winde 2 kolumnowa. Tym sposobem kazdy rodzaj auta zrobie a i da sie ogarnac 3 auta na raz;)

Wszystko zalezy od naporu klientow. Mysle nad zakupieniem busa/lawety zeby w drodze do pracy zabierac auto od klienta a pozniej po pracy mu je odwozic, bo nie wiele osob chce do mnie jechac bo nie maja jak wrocic. Warsztat mam na zadupiu takim ze nawet psy tam nie lataja.....

mateusek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
183
Miasto
Dublin -Kraków
Panowie przestańcie pierd.... ze kanał jest lepszy niz podnosnik..
Robcie po kanałach i bedziecie chodzic po lekarzach i szpitalach tak jak ku....ja miesiac temu 3raz przepuklina wiek 28 wiec ?? i co teraz lekarz mi mowi zebym se zawod od tak se zmienił...
w przysżłym tyg wracam po 2miesiacach do roboty .

Powodzenia zycze i zobaczymy kto pierwszy pojdzie do lekarza po paru latach roboty w kanale ;)

P

PogotowieSamochodoweUK

Ale o co chodzi z tym zlem drzemiacym w kanale? Ja bede robil kanal z ogrzewaniem, bede mial tam podnosnik do skrzyni i wszelkie udogodnienia jakich potrzeba ;)

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
mateusek u nas zawsze liczy się cena:) tylko że teraz klient chcę za 5 zł w pieknych warunkach

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Panowie przestańcie pierd.... ze kanał jest lepszy niz podnosnik..
Robcie po kanałach i bedziecie chodzic po lekarzach i szpitalach tak jak ku....ja miesiac temu 3raz przepuklina wiek 28 wiec ?? i co teraz lekarz mi mowi zebym se zawod od tak se zmienił...
w przysżłym tyg wracam po 2miesiacach do roboty .

Powodzenia zycze i zobaczymy kto pierwszy pojdzie do lekarza po paru latach roboty w kanale ;)
a od czego przepuklina?

trebor70

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
lubelskie
Panowie jedziemy na jednym wozie po co te desputy. Ja za mlodi na asfalcie kola na lini w autosanach w zimie zapi.....em a teraz sa bezdentkowe i wiecej prac na hali sie robi. A wy o pierdolach gadacie. Ehhh szkoda,ze sami siebie noe doceniacie.

Do góry Bottom