• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

LPG przy HEMI

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Nawet nie chce mi się tego robić a jak wyszło z pomiarów ?

Arnie67

SuperMechanior
Punktów
55
Miasto
Świdnica
Potrafi przeklamac nawet do 0.15 oma a to dla ECU dużo, ale najbardziej szkodzi lipne połączenie na zasadzie działa /nie działa. Najlepsze było dzisiaj, c klasse mercedes gazer po swoim komputerowym "strojeniu" odbił piłeczkę do mnie na świece, że nie takie. Wkurzylem się, pojechałem po filterek gazu 30 minut pracy z kawą i fajka. Auto jak malina. Nie czepiam się nikogo ale przypadkowi ludzie nie powinni się brać za rzeczy o których nie mają wiele pojęcia. Pozdrawiam.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
A z tym to się zgadzam , czasem wtryski by zamontowali w bagażniku różne długości itp. Zrobi auto adaptacje i zadowolony a potem się zaczynają schody ze na Pb nie chodzi . Co do takiego przekłamania hmmm elektronika kiedyś była lutowana tylko na lucie z Pb teraz od tego odeszli ale nadal w układach bezpieczeństwa stosują lutowie z Pb a dlaczego brak Pb ? to odsyłam do literatury .

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Dobrze wykonany lut nie zmieni rezystancji nawet o tyle by zmierzyc to dobrym miernikiem, nawet po miesiacu lezenia pod chmurka.
Nie wiem w jakiej szkole sie tego nauczyles ale to jakies nowoczesne szkolnictwo.

Arnie67

SuperMechanior
Punktów
55
Miasto
Świdnica
Dobry miernik? Z OBI czy z PSB? To wskaźniki nie mierniki bez funkcji kalibracji przewodów pomiarowych, szkoda zachodu na takie mierzenie. Ten też nie górna półka ale dla nas wystarczy. 001.jpg 001.jpg

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Poszukam starego analogowego mostka pomiarowego i może zrobie takie doświadczenie

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Dobry miernik? Z OBI czy z PSB? To wskaźniki nie mierniki bez funkcji kalibracji przewodów pomiarowych, szkoda zachodu na takie mierzenie. Ten też nie górna półka ale dla nas wystarczy.

Nie skomentuje nawet tego. Z tym Ty wyskakujesz, do czego? Z jakiej choinki sie urwales ze chcesz mierzyc rezystancje w aucie za pomoca mikroomomierza? Chcesz mierzyc rezystancje przewodow w aucie sprzetem za 12k pln? To chyba auto ze złota przeznaczone do lotów na marsa.

Arnie67

SuperMechanior
Punktów
55
Miasto
Świdnica
Zależy gdzie i jak kupować. Nowego przecież bym nie kupił kosztował 2000 zeta. Plus w Urzędzie miar skalowanie 150. A są inne przydatne funkcje. Taka ciekawostka przy naczepach, pojemność układu ciągnik / modulator /sensory EBS. Zwykłym nawet markowym multimetrem to życzę powodzenia

Kobo69

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wałbrzych
witam jeżeli chodzi o silnik Hemi to chodzi o kształt cylindra a system odlaczania cylindrów to inna bajka jeżeli jesteś zainteresowany kontaktem z porządnym gazownikiem proszę o telefon 601162204 podam ci numer do niego

gondoljerzy

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Łomża
Przecież to o kształt komory spalania w głowicy chodzi, a nie o cylindry. Swoją drogą, motocykl Junak, Fiat 125p i Polonez też miały ,,silniki hemi". :)

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Jakim znowu ? wzdycham za tymi czasami pędziłem na rowerze z prędkością 35km/h pyrczać gnomem

Do góry Bottom