• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

M47bmw 120d problem z check Engine urwana śruba od kolektora

zennahaju

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Przemysl
Witam , wczoraj gdy dokręcałem śruby od kolektora , przekręciłem jedna śruba , pytanie jest moje Takie czy przez to że jest przekręcona jedna śruba mógł się pojawić check engine kontrolka , czy moge jeździć tak przez maksymalnie tydzień , czy lepiej nie robić dłuższych dystansów ?
I czy check engine pojawił się przez to że teraz prawdopodobnie dostaje się lewe powietrze
Silnik m47 2.0D 163km

Ursusraketa

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
139
Po pierwsze która śrubę urwałeś
Po drugie czy są nowe uszczelki
Po trzecie to jest forum mechaników a nie BMW więc powinieneś mieć czym odczytać blad
Możesz popryskać plakiem w okolice podejrzenia nieszczelności na pracującym silniku .

zennahaju

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Przemysl
Po pierwsze która śrubę urwałeś
Po drugie czy są nowe uszczelki
Po trzecie to jest forum mechaników a nie BMW więc powinieneś mieć czym odczytać blad
Możesz popryskać plakiem w okolice podejrzenia nieszczelności na pracującym silniku .
Pierwsza strona od przodu , napisałem Model żeby było wiadome w którym aucie
Są nowe uszczelki ,
Błędy były sprawdzane po wymianie świec , ale nie pokazało żadnego błędu , po przejechaniu 7km ,. zgaszeniu silnika i zapalenie go na nowo pojawił się check engine , Bede podpinal go wieczorem jeszcze raz pod komputer żeby zobaczyć co pokazało

Ursusraketa

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
139
Nie chodzi mi o to że napisałeś model tylko o sprawdzenie błędów na komputerze bo po co wróżyć jak można odczytać błędy i nie trzeba zakładać tematu na który zapewne po naprawie nie napiszę się rozwiązania
Automatyczne połączenie postów:

Skoro uszczelki nowe to pewnie jest szczelny ,z resztą miałem ostatnio pęknięty kolektor była duża nieszczelność i błędu nie było poza błędem przepustnicy przy gaszeniu co nie skutkowało zapaleniem kontrolki

Do góry Bottom