• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Małe auto miejskie, doświadczenia

dominik.mar

Gaduła
Punktów
49
Miasto
Ruda
Panowie, rozglądam się nad autem użytkowo/zastępczym, coś małego do miasta, najlepiej w 3 drzwiach, żeby można było to okleić pod warsztat i nie było wstydu. Budżet do 15k, wiadomo cudów nie wymagamy, chodzi o auto możliwie mało awaryjne, nie sprawiające problemów i możliwie młode, żeby łapało się pod ubezpieczenie AC. Fiesta mk7 jest moim faworytem, tylko jakiego silnika unikać, a jakiego szukać. Nie wiem dlaczego lubię auta miejskie w dieslu? Możecie podzielić się opiniami/doświadczeniami odnośnie tej puszki? Ewentualnie jakieś alternatywy? Corsa? Jakaś korea?

Zielonek

Początkujący
Punktów
1
Suzuki Swift 1.5 benzyna i masz spokój na wieki przyjacielu. Albo 1.6 sport. Robisz czarny dach i słupki i masz japońskie i bezawaryjne mini

Ostatnia edycja:

dominik.mar

Gaduła
Punktów
49
Miasto
Ruda
2010+ poza budżetem, poprzedni model nie wchodzi w grę, jak wsiadam do środka ciągnie mnie na wymioty :vomit:

Zielonek

Początkujący
Punktów
1
No tak wnętrze to z pewnością najważniejsze kryterium przy wyborze auta. Znam ludzi co tym 12 lat jeżdżą i tylko zmieniają klocki bębny płyny paski

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
375
Miasto
Wasilków
Dacia Sandero, wykonanie tandeta, mechanicznie stare Clio, awaryjność przy minimalnym serwisie żadna, rdzy nie widać. Chociaż naprawy tańsze niż w Japończykach

lukaszesz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
71
Miasto
poznań
Sprzedam ibize 2010 1.2 12v na miasto mega . auto proste i szybkie w naprawie dużo miejsca przy silniku

Rkeyas

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Poznań
UU super sprawa! Zgadzam się z przedmócą. super auto. Jakieś szczegóły? Linki?

lukaszesz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
71
Miasto
poznań
napisz na priv bo nie mam go nigdzie wystawionego to moje prywatne auto. wysle ci foty itd

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Ta Fiesta to jedno z najlepszych aut w tym segmencie,Suzuki wypada przy nim dosyć blado,polecane silniki to 1.25 82KM,1.4 96KM oraz 1.6 120 KM,ze wskazaniem na ten ostatni,który praktycznie pali tyle samo co pozostali,auto cieszy się opinią trwałego,jedyny mankament,mnóstwo aut poflotowych,żródło,ranking opinii mechaników ,zebrany z warsztatów z całej Polski.

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Fiat Panda II, jedno z najlepszych aut w klasie z tamtych lat,lepsza od Yariski I,łeb w łeb z YARIS II,kolega miał,cały czas na LPG do 100 tyś km,potem zrobił uszczelkę pod głowicą oraz zawory wraz z gniazdami ,komplet rozrządu z pompą 160 zł,auto sprzedał i kupił III kę w salonie,widzę,że żałuje,stara była żwawsza,mniej paliła,miała solidniejszy rozrząd(szerszy pasek ) w nowej pasek przeskoczył(silnik bez kolizyjny) przy przebiegu kilku tyś km, poza tym rozrządem nie robił przy niej nic poza wiadomymi serwisami,auto nigdy go nie zawiodło,świetnie chodziło na lpg,koleś,który kupił autko 4 lata temu(wiocha opodal) jezdzi nią do dzisiaj,nie zepsuła się ani razu,trzeba tylko patrzeć na progi szczególnie,czy nie rdzewieją,wycieki, z przekładni kierow. też,mnóswo aut poflotowych,najlepszy silnik 1.2 60 KM,według mechaników(ranking ) do 10 koła,jedno z najlepszych aut.

mauryccy

Początkujący
Punktów
1
A ja z małych aut poleciłbym markę Mini, kuzyn jest mechanikiem włąsnie i zdecydowanie jak dla kobiety polecił tą markę, żonka ma Mini Pacemana i zadowolona jest bardzo. Zwinne, fajne do miasta, ekonomiczne auto. małe a jednak wnętrze dość pojemne.

Janowski

Nowy
Punktów
0
ibt.org.pl
Sam jeżdżę Peugeot 207 od lat i jestem mega zadowolony. Nie znajdziesz bardziej niezawodnego samochodu, to Ci gwarantuję.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry Bottom