• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Magistrala wodna skv. Montaż, opinie?

gieksa1944

Początkujący
Punktów
0
Witam,
zauważyłem ostatnio że moja magistrala przerdzewiała i podcieka więc kwalifikuje się do wymiany.
Szukałem w necie i cena oryginału mnie zabija. Znalazłem tez magistralę wodną marki SKV w konkurencyjnej cenie. Montował ktoś? Nie ukrywam, ze cena zachęca mnie do kupna. O ich wahaczach czy zaciskach w internecie piszą dobre opinie. Ktoś może pomóc?

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2076
Miasto
Kaczory
Nie co a do czego? Myślę że co byś nie założył to będzie lepsze niż pognite rurki.

gieksa1944

Początkujący
Punktów
0
Magistrala będzie montowana w Zafirze B 1.9 CDTI. Szukałem po internecie i z tego co widzę tylko skv ma to w zamienniku, reszta albo używana i nie wiadomo ile pojeździ lub spawana (ale ile to wytrzyma?). Chciałbym wymienić jak najszybciej, jak temperatura zejdzie na - to boje się że pewnego dnia może pęknąć na dobre i będzie problem.. Chociaż wolałbym żeby wypowiedział się ktoś kto ma zamontowaną lub miał styczność z tą magistralą.

Pinnacie

Początkujący
Punktów
1
Znajomy zakładał te magistrale tyle ze do swojej vectry c. Wszystko pasowalo bez problemu, jeździ i jak na razie nie ma problemów. Mysle ze jak zalozysz u siebie to dlugo pojezdzisz bo jesli chodzi o wykonanie to ta magistrala wyglada na solidnie zrobiona

dancik

Początkujący
Punktów
0
Ja mogę z czystym sumieniem polecić zaciski i piasty skv

Do góry Bottom