• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Malowanie zacisków hamulcowych

Punktów
0
Wymyśliłem sobie zolte zaciski hamulcowe. Tylko pytanie czym malowac? Sprayem czy normalnie farba i pedzelkiem? Jakiej firmy? Jak się do tego zabrac? Czym oczyscic / odtluscic zaciski? Od razu mówie jestem kompletnym laikiem.

Gieniu

Początkujący
Punktów
0
SKV ma już chyba kolorowe zaciski w ofercie, w sumie w dobrej cenie. Montowałem już je u żony, ale nie kolorowe. Jakość do ceny bardzo spoko.
Zależy w jakim stanie masz obecne zaciski i jak duży masz budżet. Jeśli nie chcesz wydawać za dużo zainwestuj w kupno regenerowanych albo kup te kolorowe od skv. Jeśli nie liczysz się z kosztami $$$ to kup Brembo.

nanab

SuperMechanior
Punktów
479
Miasto
Bydgoszcz
Tylko nie dajcie sie oszukac na zaciski ktore sa po prostu malowane a nie naturalnie czerwone, brembo tez robi takie oszustwa

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Żeby były naturalnie czerwone, to trzeba je na słońcu położyć...jak poleżą to dojrzeją i będą naturalnie czerwone...:)
Natomiast nie wiem jak zrobić inne kolory...:( może ktoś wie ?:)

NorbertK

SuperMechanior
Punktów
215
Żeby byl czerwony to trzeba zacisk zablokować i przejechac kilka km autostrada. I będzie czerwony.

Jelonek42

Początkujący
Punktów
0
Idąc tym tokiem rozumowania, mam najtańsze rozwiązanie. Jak chcesz żółte to poczekaj aż Ci zardzewieją :D

Do góry Bottom