• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Man TGX 440 gaśnie

26ws

Początkujący
Punktów
0
Witam. Mam mega problem ze swoim manem. Auto gaśnie podczas ruszania, podczas redukcji biegów a nawet jeżeli auto stoi na luzie tzw N-neutral i robi mu się przygazowki. Mechanik ocenił że jest to coś ze sprzęgłem i wymienił na nowe wraz z łapa i siłownikiem sprzęgła. Jest także nowy pedał gazu. Po podłączeniu do komputera nie pokazuje się żaden błąd, nawet jak zgaśnie i zrobi się diagnostykę to niema żadnego błędu. Po tym jak zgaśnie to niema żadnego kłopotu z ponownym uruchomieniem silnika, pali na dotyk. Dzieje się to od czasu do czasu, nie jest cały czas a najczęściej na biegu wstecznym.

Mattii

SuperMechanior
Punktów
213
Miasto
Maszewo
Gasnie ze zgrzytem czy jakby z kluczyka ?
Czym diagnozowane? Jaki rok? Więcej informacji...
Sprawdź w diagnostyce z licznika błędy.

26ws

Początkujący
Punktów
0
Jakby z kluczyka. W serwie mana, rok 2012. Nie ważne czy zimny czy ciepły silnik. Niema kompletnie żadnych błędów

Mattii

SuperMechanior
Punktów
213
Miasto
Maszewo
Nic nie przychodzi mi do głowy...
Poszukaj kogoś z rejestratorem danych i puść auto w trase.

26ws

Początkujący
Punktów
0
Nie mam kolego od kogo nawet wziąć... A ZBR nie dawałby jakiś innych oznak? Przecież to jest komputer to jeżeli coś by się działo to powinien błędy wyświetlać

krystof1994

Uczestnik
Punktów
6
Miasto
Myszyniec
Nie daje żadnych objaw. Sprawdź jeszcze czy jest plastik kwadratowy nad filtrem separatora. Może ktoś robil obsługę i podnosi filtr która zatyka kanał paliwowy. Generalnie to może to być srylion rzeczy

adlerkm

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
179
Miasto
Kowalewo Pomorskie
Badanie danych podczas pracy powinno dać naprowadzenie. Ciśnienie paliwa + obroty

26ws

Początkujący
Punktów
0
Ciśnienie paliwa + obroty? Zawór ciśnienia w pompie?

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
sprawdz w parametrach ciśnienie paliwa !!!!!!!!!!!! ( w momencie gaśniecia)powinno spadać))
miałem podobnie a nawet tak samo w kia ...
układ identyczny ....( dobra podobny ,zasada działania identyczna) okazał sie zawór na pompie zapchany ...(mikro filtr)

26ws

Początkujący
Punktów
0
Ok. Zjadę i sprawdzę, dam znać

Do góry Bottom