• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Manualna skrzynia biegów.

famsemm

Początkujący
Punktów
0
Witam.
Mam problem z manualem w Golfie V 1.6 MPI.
Mianowicie, nagle na trasie stracił sie pierwszy i drugi bieg. Po prostu podczas kolejnego ruszania i wrzucenia jedynki miałem efekt,jakbym ruszał np z czwórki. Z dwójką to samo. Natomiast,jak już udało mi się rozkulać troche auto, to okazało się, że oprócz tego trójka i czwórka są na swoim miejscu.
Po zjezdzie na parking okazało się również,że na miejscu wstecznego jest jedynka. I na tym zakończyłem dalsze poszukiwania.
Czy miałby ktoś pomysł co mogłoby być tego powodem ? Wybierak? Jakieś linki czy coś?

Piotrek84r

Początkujący
Punktów
0
Skrzynia DUU zapewne, mialem to samo w audi wracalem 300km autotrada na 4 biegu. Pod blokiem sprobowalem wbic wsteka i wszystko wrocilo do normy. Masz tam system ciegien i poprostu sie wyrobily. Kiedys 2 sztuki wymienilem ale dlugo nie pociagnely, dlatego po akcji z autostrada kupilem wszystko nowe w aso, od samej rurki ktora idzie z galki zmiany biegow az do skrzyni. Masz to na foto, brakuje jeszcze tylko jednego elementu na foto ktory przykreca sie do tej wlasnie rurki od lewarka. Jesli sam dlubiesz wiekszosc rzeczy przy aucie to to ogarniesz, jesli nie to daj do dobrego fachofca. 20210704_113427.jpg
Automatyczne połączenie postów:

20190820_184724.jpg
Jeszcze cos takiego wymienilem, tylko juz nie ori, i mi sie urwala ta kulka po krotkim czasie, spqw byl za slaby, ale dospawalem po swojemu i ze 3 lata spokoj.

Piotrek84r

Początkujący
Punktów
0
To linki do wymiany. Skrzynia raczej ok, sprobuj na skrzyni bezposrenio biegi zmieniac, jesli da rade to skrzynia raczej w porzadku, nie masz luzow na samym lewarku? Sa zestawy do regeneracji, w wiekszosci aut lewarek odkreca sie od spodu auta.

Ostatnia edycja:

famsemm

Początkujący
Punktów
0
Teraz przy aucie mnie nie ma,ale lewarek sztywnosc raczej mial taka,jak powinien miec,a jedynie przy wrzucaniu niektorych biegow nie czuc bylo tego "wejscia biegu". Aczkolwiek jakiś tam wchodził, tylko nie ten co powinien

Do góry Bottom