arni_poznań
Zweryfikowany Mechanik
Przyspawa na stałeMatowienie i odtłuszczanie , ale pamiętaj jak się nie przyłożysz i trzeba będzie poprawić to zdarcie takiej miski to będzie horror .
Przyspawa na stałeMatowienie i odtłuszczanie , ale pamiętaj jak się nie przyłożysz i trzeba będzie poprawić to zdarcie takiej miski to będzie horror .
bo śruby są tylko po to, żeby docisnąć michę, wycisnąć nadmiar szczelniwa i utrzymać ją aż to wszystko zaschnie. później można je odkręcić.i ja klientom właśnie tłumacze ze jak zajebe to śrub nawet nie trzeba. Oni zawsze się upierają żeby wszyskie wkręcić.

Ja u siebie w sejczento zmieniłem na normalną gumową uszczelkę, tylko w najważniejszych miejscach dałem trochę hylomaru, narazie nic nie cieknie, a kiedyś będę mógł ją odkręcić bez młotkao i kilka lat temu, na starość przyszło mi 3 krotnie robić tą samą miskę. ciekła, no to oderwałem pierwszy raz. po złożeniu- przy myciu karcher zrobił dziurę- pordzewiała była. znowu odcinanie michy. nową założyłem i znowu leci. znowu rwanie. okazało się, że nie była idealnie wyprofilowana pod osłony wału i tam trzeba było dać na grubo. więc trzy razy pod rząd: cięcie, odrywanie, czyszczenie, klejenie, skręcanie. przez kilka miesięcy nie tykałem punto![]()

Ale wiele silników wcale nie ma uszczelek pod miskę. Nawet w fabryce skręcają na "gluta"Ja u siebie w sejczento zmieniłem na normalną gumową uszczelkę, tylko w najważniejszych miejscach dałem trochę hylomaru, narazie nic nie cieknie, a kiedyś będę mógł ją odkręcić bez młotka![]()
a ja ostatnio AJUSA uzywam i se chwaleDla mnie najlepszy
No tak ale jak to się tak przyklei to jak to później oderwać w razie potrzeby ?Auto Challenge jasno w swoim filmiku na YT powiada,że Reinza ceni sobie najbardziej,poza odtłuszczeniem mówi o zmatowieniu powierzchni drobniutkim ściernym,przecież do powierzchni lakierowanych nie złapie,robiłem próby na misce olejowej nowiutkiej,oderwałem bez problemu,po zmatowieniu porządnym aż do srebrnego byłbym zostawił ramię przy misce,a nie był to Reinz,tylko zwykły silikon czerwony wysokotemp.
będziesz potrzebował młotek, motykę, pogrzebaczNo tak ale jak to się tak przyklei to jak to później oderwać w razie potrzeby ?
coś pominąłem? 
Tak jest własnie w sejczento, jednorazówka fabrycznie klejona na stałe. Ale firmy odpowiadają na potrzeby rynku i da się kupić takie uszczelki.Ale wiele silników wcale nie ma uszczelek pod miskę. Nawet w fabryce skręcają na "gluta"