• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Master III 2.3 dci biturbo brak mocy i kopci

Misiek093

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Włocławek
Witam, mam problem z masterka. Ogólnie przyprowadzili mi auto na brak mocy, ale też bardzo kopciło dym jakby mieli wybrać papieża. Wąż, który dochodzi do intercoolera podczas dodawania gazu był zasysał się. Błąd zapisany P2263. Wymontowałem wtryski i okazało się, że 3 sztuki walnięte, zregenerowałem cały komplet. Po złożeniu przestał dymić. Oczywiście wtryski zaprogramowane zgodnie ze sztuką. Pozostał jeszcze brak mocy. Turbo na stół i mała turbina stała na sztywno, druga lekki luz, poszło do regeneracji. Przed regeneracją sprawdziłem wszystkie przewody oraz elektrozawory. Złożyłem wszystko i niestety zaczął dymić jak dymił mocy brak... po jeździe próbnej nadal błąd P2263. Na biegu jałowym pojawiają się również błędy P0c17, P0601, P0C23. Już nie wiem gdzie szukać przyczyny.. Sterownika silnika?

RafałBochenek

Początkujący
Punktów
1
Miasto
OK Błażejowice
Błędy błędami, a co mówią parametry. Jakie jest ciśnie nie doładowania. Może w parametrach szukaj podpowiedzi, tak się zawsze coś znajdzie

Do góry Bottom