• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mazda 3 2006 1.6 diesel 109km

monobloss

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wrocław
Problem z przyspieszeniem, zaraz bo zmianie biegu samochód pomimo wciśnięcia gazu dostaje małego kopa, a czasem potrafi zgasnąć. Zachowuje się jak gdyby coś go dusiło. 175tys km przebieg. Macie może jakieś pomysły, co może być nie tak? Silnik pracuje równo, sprzęgło jak nowe i biegi wchodzą lekko.

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
986
Miasto
PGS
Czuje ze za chwilę będzie post " mazda 3 1.6 d nie odpala"
Masz czym to poczytać?

monobloss

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wrocław
dawaj tego chipseta:D,zrobimy offa
Njapierw muszę ogarnąc toola do flashowania z tego co się naczytałem. Takie coś będzie dobre?
http://allegro.pl/chip-tuning-mpps-v13-metal-box-dpf-fap-k-can-uds-i5507205216.html
Czuje ze za chwilę będzie post " mazda 3 1.6 d nie odpala"
Masz czym to poczytać?
Nie będzie, widzę, że to robota na góra 30min jak sie wie co i gdzie zmienić. Z zawodu jestem programistą ;). Mógłbyś jakieś narzędzie polecić jako specjalista od takich spraw. Dalej już sobie poradzę :D

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
a nie da się w środku kabelków przeciąć , żeby było na OFF ? :D czy może jakaś zworka ? :D

Solucje do tego stera są w necie, chwila goglowania. Najtańszym sprzętem będzie BDM100 . Po OBD ryżem nie radzę ;)

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
986
Miasto
PGS
Tak jak poprzednik napisał.... po bdm odczyt i zapis. Normalnie jakieś 30-40 min roboty. Tylko robisz to na swoją odpowiedzialnosc
.. byle później nie było że MY Ci kazali tak robic

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1402
Czasy setki się skończyły,prędzej galeciak jak już,mogę ci opylić pewna sztukę jak chcesz się bawić w te klocki

Do góry Bottom