• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mazda 323f BA 1,5 benzyna - nie trzyma obrotów

PatrykHali

Nowy
Punktów
0
Witam!

Postanowiłem utworzyć temat w związku z tym, że mam problem z moim autkiem. Mianowicie moja mazda nie trzyma obrotów. Teraz niby się odpala ale moment i gaśnie. Jak dodaję gazu to wtedy silnik pracuje, przestaję dodawać momentalnie wskazówka obrotów w dół i koniec pracy. Wcześniej jak jeździła normalnie występowało "duszenie" się i szarpanie i obroty też spadały ale sporadycznie tak było. Ktoś może wie co może dolegać?

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Czujnik położenia przepustnicy do sprawdzenia

PatrykHali

Nowy
Punktów
0
Aku jest nowe. Nie było rozładowane. Do "Arni_warbus" rozumiem, że takie rzeczy u jakiegoś mechanika się sprawdza czy samemu da rade?

Mikrobi

SuperMechanior
Punktów
70
Sprawdź rurę od kolektora do przepływomierza lubi popękać ze starości.

soloriens

SuperMechanior
Punktów
74
napisz kolego coś więcej,czy wymieniałeś filtr paliwa chociaż ,mierzyłeś ciśnienie ,sugerował bym pompę paliwa w twoim przypadku jeśli tak już się dzieje że po chwili gaśnie, pompka jest w zbiorniku .

kluczyk_dynamometryczny

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Miałem podobny problem. tzn obroty nie falowały i nie było szarpania. Ale podczas dojeżdżania do świateł, gdy wciskało się hamulec (chodzi o pobór prądu do światła), albo inne odbiorniki prądu to obroty spadały i potrafił zgasnąć...

Wystarczyło wyczyścić przepustnicę. I wszystko wróciło do normy.

Do góry Bottom