Witam, jestem młodym, uczącym się mechanikiem. Niestety warsztat, w którym pracuje specjalizuje się w grupie vag , ani szef ani reszta chłopaków nie ma za dużego doświadczenia z japońcami. Mam Mazdę 6 z 2002 roku, benzyna . Niestety kończy mi się sprzęgło, tak przynajmniej myślę. Pedal jest bardzo twardy a sprzęgło o dziwo bierze od samej podłogi. Czasami po długiej trasie aż ciężko wbić 1 bieg.
Musze sobie to zrobić bo czeka mnie trasa do Holandii. Niestety nie stać mnie na sprzęgło LUK czy Sasch bo to wydatek 700 800 zł na same części ... Znalazłem przez autodoc sprzeglo firmy ASHIKA za 350 zł. Czy ktos to montował ? Moja mazda jak każda mocno rdzewieje wiec nie wiąże się z nią na długo. Max rok . Nie pale gumy pod biedronką, jeżdżę z głową .
Druga tania opcja to Japan Parts za 375 zł oraz chyba polska firma Statim za 375 zł.
Dziekuje za kazda sugestie .
Musze sobie to zrobić bo czeka mnie trasa do Holandii. Niestety nie stać mnie na sprzęgło LUK czy Sasch bo to wydatek 700 800 zł na same części ... Znalazłem przez autodoc sprzeglo firmy ASHIKA za 350 zł. Czy ktos to montował ? Moja mazda jak każda mocno rdzewieje wiec nie wiąże się z nią na długo. Max rok . Nie pale gumy pod biedronką, jeżdżę z głową .
Druga tania opcja to Japan Parts za 375 zł oraz chyba polska firma Statim za 375 zł.
Dziekuje za kazda sugestie .