• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

mazda cx7 2.2 mzr 2010 łancuch rozrządu

fructon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
695
Miasto
Kraków
www.czesciserwismroz.pl
Czeka mnie wymiana wiec może ktos podpowie jak sie zabrac za niego czy trzeba zrzucać wtryski i mise, klientce powiedzieli w mazdzie że trwa to u nich 4 godziny

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
987
Miasto
Pruszcz Gdański
mi autodata mowi cos takiego :

Załączniki

• Bez tytułu.jpg
    Bez tytułu.jpg
    278,4 KB · Wyświetleń: 154

Mereth92

SuperMechanior
Punktów
57
Pod warunkiem ze ci wtryski wyjdą to w 4h bez problemu, po wymianie i tak jeszcze zerowanie rozciągnięcia łańcucha rozrządu a z tym trochę potrafi się zejść

ecuprojekt

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
83
Miasto
Janów Lubelski
Wtryski powinny wyjść bez problemu, na kilka sztuk których robiłem we wszystkich szły bez problemu ile ma rozciagniecia jak powyżej 10'45 i długo jeźdzone czym objawia się migajaca kontrolka dpf po upgradzie softu, może być problem i trzeba kasować na piechotę.

ecuprojekt

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
83
Miasto
Janów Lubelski
Pierwsze wypust 2.2 Mazdy nie miało sygnalizacji jak łańcuch się rozciagnie. Poznjej wypuścili kalibracje gdzie łańcuch jak se rozciagnie powyżej 10'45 stopnia miga kontrolka dpf. Po wymianie rozrządu z reguły nic nie trzeba robić i gaśnie. Jak długo jeźdzone na rozciagnietym łańcuchu kontrolka sama nie przestanie migac. Kasowanie moge zdradzić na pw.

Punktów
0
Proszę jeśli jest kasowanie kontrolki DPF ratujcie. Rozrzad wymieniał inny warsztat 5 tys temu, do mnie trafił z zapchanym filtrem który został wyczyszczony zmieniony olej skasowana inspekcja KTS-esm kabelkiem adaptacje zrobione itd. Synchronizacja sprawdzona oscyloskopem i jest ok a to ustrojstwo nie che zgasnać :(

Proszę jeśli jest kasowanie kontrolki DPF ratujcie. Rozrzad wymieniał inny warsztat 5 tys temu, do mnie trafił z zapchanym filtrem który został wyczyszczony zmieniony olej skasowana inspekcja KTS-esm kabelkiem adaptacje zrobione itd. Synchronizacja sprawdzona oscyloskopem i jest ok a to ustrojstwo nie che zgasnać :(
Ogarnięte :)

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
227
Miasto
Gdansk

Ogarnięte :)
A co było przyczyna możesz napisać?

MaciekHinz

Nowy
Punktów
0
Poproszę o procedurę kasowania kontrolki dpf po wymianę rozrządu Mazda cx7 2,2 diesel. Warsztat

MaciekHinz

Nowy
Punktów
0
Mruga kontrolka dpf. Wymieniony łańcuch, ślizgi, podkładki itp.

Pomoże ktoś z procedurą w cx7?

Bartollo81

Nowy
Punktów
0
Miasto
Łęczyca
Dzień dobry. Bardzo proszę o info jak usunąć bląd po wymianie rozrządu. Wymienilem łańcuch, napinacz, ślizgi.

Do góry Bottom