• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mazda dymi na biało

Piootrr22

Nowy
Punktów
0
Miasto
Środa Wlkp
Witam !! Kupilem Mazde premacy 1.8 16v 2001r.benzyna+lpg. Problem pojawil sie po tygodniu od kupna. Auto na zimnym silniku dymi na bialo . Dopoki sie nie rozgrzeje puszcza porzadna chmure.. Bylem u kilku mechanikow i kazdy twierdzi co innego.. Dodam , ze nie pobiera ani oleju ani płynu. Co moze byc przyczyna?

Piootrr22

Nowy
Punktów
0
Miasto
Środa Wlkp
Jarzi , chwile po odpaleniu dymi. Paliwa pali 10/100 .

Jarzi , chwile po odpaleniu. Dymi do czasu , az sie nie rozgrzeje. Na mocy nie stracil. Pali 10/100.

Ostatnia edycja:

jawiraxbmw

SuperMechanior
Punktów
13
Miasto
Zielona Góra
Ciśnienie sprężania wraz z próbami olejowymi to podstawa , inaczej to bez sensu. Kupiłeś auto z LPG i tutaj nie wiadomo ile na LPG latało i jak ktoś dbał, niestety gaz robi swoje, aczkolwiek sam posiadam LPG w trzech autach i jak pilnujesz filtrów , przewodów, świec itp itp to LPG się sprawdza. zrób pomiary i wtedy dalej będziesz szukał , nie chcę prorokować złowieszczo :) , ale od tego musisz zacząć.Ten dymek ma jakąś woń ? oleju itp ? to jest biały dym czy niebieski ? bo łatwo to pomylić ?

Ostatnia edycja:

Katje

SuperMechanior
Punktów
40
Miasto
marki
Moja Madzia kiedyś na zimnym puszczała białą zasłonę dymną. Pomiar kompresji nic nie wykazał. Okazało się, że przyczyną był olej - 10w40. Po zalaniu 5w30 (jedyny zalecany do mojej mazdy) problem zniknął. Nie bardzo rozumiem, dlaczego tak się działo, no ale...

Do góry Bottom