• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

mazda6 citd 141km turbina wydaje dziwne dzwieki

Punktów
0
Miasto
pszow
witam kochani. mam problem z mazda6. turbina miała luz na wirniku i puszczała olej do interculera wiec regeneracja ok poskladalem na nowych uszczelkach i bulo super po 1000km turbina zaczeła gwizdac i pokazał sie olej na wylocie zimnej strony silnik pracuje na wolnych obrotach a turbina zmienia swoja predkosc niewiem oc chodzi

mathiass

SuperMechanior
Punktów
153
sam robiles turbo to masz odpowiedz co sie stalo, chyba ze tylko geometrie czysciles to jeszcze dopuszczalne jest samemu, ale samemu reszty niewywazysz

Punktów
0
Miasto
pszow
nie turbo robiła firma pama tech lecz cos sknocili bo gwizda i poci sie olej z przewodu wylotu powietrza i niewiem czy to z odmy czy z turbiny a falujace obroty to egr do tego juz doszedlem

max77

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gliwice
Miskę olejową sciągałeś przed montażem turbiny? Tam czasem tłoki pękają i jest efekt białego dymu. Obawiam się że problem jest w silniku i to może być przyczyna ewentualnego uszkodzenia turbo.

Punktów
0
Miasto
pszow
masz racje pojecham do faceta od turbiny i kazał szukac w misce po zdjeciu zastałem obklejone sitko smoka nagarami szukałem i znalazłem uszkodzone podkładki pod wtryskami po wyjeciu wtrysków wydmuchałem nagar ale niestety poprzyklejany jest wszedzie na głowicy i mam takie pytania-cz jak umyje głowice ropownicą z benzyna to ten syf spłynie spokojnie na dól miska jest zdjeta.albo prosze o pomysł jak pozbyc sie tego syfu czy wystarczy wymyc smoka a reszta bedzie ok?

Marcelinio301

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Szczecin
masz racje pojecham do faceta od turbiny i kazał szukac w misce po zdjeciu zastałem obklejone sitko smoka nagarami szukałem i znalazłem uszkodzone podkładki pod wtryskami po wyjeciu wtrysków wydmuchałem nagar ale niestety poprzyklejany jest wszedzie na głowicy i mam takie pytania-cz jak umyje głowice ropownicą z benzyna to ten syf spłynie spokojnie na dól miska jest zdjeta.albo prosze o pomysł jak pozbyc sie tego syfu czy wystarczy wymyc smoka a reszta bedzie ok?

Do góry Bottom