• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

MB silnik 200 TURBO w W245

joy19

Uczestnik
Punktów
3
Miasto
Pruszków
Proszę o podpowiedz. dużo pali , rozruch bogaty w benzynę bo aż śmierdzi. Jakie wstawić wtryskiwacze oszczędne aby było oki
są A266 0700595 , Jak mu to przyciąć bo 12l /100 to znośna dawka ale kieszeń pusta.

toxi14

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
36
Miasto
Kassel/DE
Proszę o podpowiedz. dużo pali , rozruch bogaty w benzynę bo aż śmierdzi. Jakie wstawić wtryskiwacze oszczędne aby było oki
są A266 0700595 , Jak mu to przyciąć bo 12l /100 to znośna dawka ale kieszeń pusta.
Wątpię, żeby udało się coś "przyciąć" ... Skoro inżynierowie tak zaprojektowali ecu i sam silnik to raczej tam nic nie poprawisz. Zmienisz wtryski, to czas otwarcia będzie stosunkowo większy żeby chodził w lamdzie równej lub bliskiej "1". Namieszasz w mapach, zrobisz mu ubogą mieszankę, owszem spalanie spadnie, ale można tym doprowadzić do destrukcji silnika. To tak po krótce... jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi.

joy19

Uczestnik
Punktów
3
Miasto
Pruszków
Wątpię, żeby udało się coś "przyciąć" ... Skoro inżynierowie tak zaprojektowali ecu i sam silnik to raczej tam nic nie poprawisz. Zmienisz wtryski, to czas otwarcia będzie stosunkowo większy żeby chodził w lamdzie równej lub bliskiej "1". Namieszasz w mapach, zrobisz mu ubogą mieszankę, owszem spalanie spadnie, ale można tym doprowadzić do destrukcji silnika. To tak po krótce... jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi.
Tak, bardzo mądra i rzeczowa podpowiedź . Tak też się prawdopodobnie stanie. Inaczej !!! nie mam jeszcze problemów to je sobie na siłę szukam . dziękuję za pomoc problem rozwiązany .

Do góry Bottom