• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mechanik w wojsku

Pietrek

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Polska wschodnia
Witam. Mam 30 lat, od 11 walczę z prowadzeniem warsztatu i w dużym skrócie, kończę z tym. Zastanawiam się nad pracą mechanika-cywila w wojsku. Od znajomych wiem, że jest spokojniej niż na normalnym warsztacie u kogoś. Waham się przed pójściem w mundur, ze względu na wadę wzroku i obowiązkowe poligony, ćwiczenia itd. Cywil ma więcej wolności. Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia w tym temacie? U mnie jest batalion rozpoznania, czyli lżejsze pojazdy, pickupy, trochę Jelczów.

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
305
Miasto
Rakszawa
Idź na mechanika od ciężarówek, na to zawsze jest ssanie. Na autobusy zresztą też, ale kasa żenująca - za to często jest okazja do przebumelowania dniówki, więc de facto płacą ci za frajer.

Pietrek

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Polska wschodnia
Idź na mechanika od ciężarówek, na to zawsze jest ssanie. Na autobusy zresztą też, ale kasa żenująca - za to często jest okazja do przebumelowania dniówki, więc de facto płacą ci za frajer.
Generalnie wojsko ciekawi mnie, bo to robota państwowa, obecnie jedna z pewniejszych, niezależna od rynku i jak niektórzy znajomi mówili, też trafiają się wolniejsze dni, oczekiwanie na części itd.

Do góry Bottom