• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

MEGANE 1,9 DT ROK 1996 POMPA LUCAS

SIWY

Uczestnik
Punktów
0
witam moją renię coś kopie raz pali we mrozie a nieraz zachowuje się tak jakby paliwo z niej uchodziło
z czoła pompy jest zawór który wygląda jak by paliwo tam właśnie uciekało jak ten zawór się nazywa naciągnięta jest na niego czarna guma i kabelek

elzbieta18elsam

Początkujący
Punktów
1
Miasto
garbatka
witam,pewnie chodzi o elektrozawór regulacji kąta wtrysku,jeśli przecieka to jest do wymiany.kosztuje ok.400 zł.

Mloda78P

Nowy
Punktów
0
Witam mam problem z odpalaniem renault scenic 1.9dt 1997 na pompie lucas.Mianowicie chodzi o to że jak dłużej po stoji 6-12godz to ciężko odpala łapie tak jakby na nie wszystkie cylindry wydostaje się taki biało szary dym z rury wydechowej i ma niskie obroty.Jak odpalam na gazie to przerywanie jest mniej odczuwalne podtrzymam go na delikatnie na obrotach jak nogę zdejmię to chodzi dopiero równo.W dni ciepłe latem nie mam z tym problemu.Jak było +10 stopni to sprawdzałem na komputerze i zero błędów,świece nowe zasilanie dochodzi przekaźnik działa prawidłowo.Ręce już rozkładam od czego zacząć.Proszę o radę

elzbieta18elsam

Początkujący
Punktów
1
Miasto
garbatka
Witam mam problem z odpalaniem renault scenic 1.9dt 1997 na pompie lucas.Mianowicie chodzi o to że jak dłużej po stoji 6-12godz to ciężko odpala łapie tak jakby na nie wszystkie cylindry wydostaje się taki biało szary dym z rury wydechowej i ma niskie obroty.Jak odpalam na gazie to przerywanie jest mniej odczuwalne podtrzymam go na delikatnie na obrotach jak nogę zdejmię to chodzi dopiero równo.W dni ciepłe latem nie mam z tym problemu.Jak było +10 stopni to sprawdzałem na komputerze i zero błędów,świece nowe zasilanie dochodzi przekaźnik działa prawidłowo.Ręce już rozkładam od czego zacząć.Proszę o radę
prawdopodobnie będzie do wymiany elektrozawór regulacji kąta wtrysku,niestety jest to czuły punkt tej pompy.

romys73

SuperMechanior
Punktów
104
Miasto
abingdon
Sprawdzi przy mrozach podepni kompa przy odpalaniu powinien cos

Dalkowiac

SuperMechanior
Punktów
37
Miasto
Bydgoszcz
te pompy mają zbyt wiele czułych punktów... miałem takie auto skończyło się wymianą pompy na mechaniczną od golfa 3 i ta renia chodzi na niej do teraz:D

Do góry Bottom