1) Mazda 6 to auto ktore nie wspominam najlepiej, ze wzgledu na zatarty smog. Ale po naprawieniu silnika cieszylem sie nia dopoki nadkola nie pokazaly rdzy, czyli w warunkach UK to niedlugo. Swietne audio bose, czulem sie jak na koncercie w tym aucie. I to tyle odnosnie Mazdy 6.
2) O jakich opiniach mowimy? Bo jezeli czytasz opinie innych ludzi o samochodzie, a nie technicznie o samym samochodzie (na przyklad akcje serwisowe) to to nie bedzie dzialac. Dlaczego? Bo oni nie beda mieli Twojego auta a Ty nie bedziesz mial ich auta. Stad i ja nie mam zamiaru nic Ci sugerowac, a tym bardziej wybierac samochodu dla Ciebie, bo to jest subiektywny wybor na ktory zreszta sklada sie wiele czynnikow.
Jedyna rada jaka moglem Ci dac to juz Ci ja dalem - kup samochod ze wzgledu na jego kondycje w oparciu o kwote jaka posiadasz i wiedzac ile rocznie jestes w stanie wydac + ile masz zapasu na nieprzewidziane wydatki.
Argumentujac dlaczego wole 1.4 zamiast 1.6 - bo go jeszcze nie mialem i takim nie jezdzilem. Ma turbo a ja mieszkam w gorach i to robi roznice. I to tyle. Ja bym mu dal dlatego szanse. A czy to jest Renault czy co innego to dla mnie nie ma znaczenia, bo ja lubie auta tak po prostu i nie naleze do zadnej frakcji.
3) Cztery miesiace temu szukalem auta dla zony. Na papierze mocnym faworytem byl Golf SV 2018 2.0 BlueMotion. Majac pare dni mialem okazje testowac jeszcze BMW 2 Gran Tourer, Kia Carens, Skoda Yeti, Vauxhall Zafira, Hyundai Tucson i C4 Tourer. Wygral ten ostatni ze wzgledu na stan pojazdu i oferte ktora dal dealer, mimo ze serduszko dalej pika mi w strone tego golfa.
I to moze byc druga rada jaka moge Ci dac. Poswiec czas, pojezdzij - nawet jezeli nie chcesz kupic. Zawsze bedziesz mial wiedze i doswiadczenie, wiec to bardzo pozytywne patrzac w przyszlosc. Doswiadczenie to podejmowanie dobrych decyzji. A jak zbiera sie doswiadczenie? Podejmujac zle decyzje. I tym filozoficznym akcentem koncze te opowiesc.