• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mercedes A220 4matic 2.0 (2019) W177

LukaszSQW

Nowy
Punktów
0
Cześć, przeszukałem internet i nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi, może będziecie wiedzieć gdzie szukać problemu, będąc w Holandii, gdzie temperatura wynosiła około 10-15 stopni i jest wilgotniejsze powietrze samochód często szarpał a szczególnie do puki się nie rozgrzał, jak silnik się nagrzał auto szarpało ale dużo mniej. Ale teraz, gdy przyjechałem do Polski i temperatura nie przekraczała 4 stopni, im niższe stopnie, tym samochód lepiej jeździ, a dzisiaj było -1 i samochód pracuje idealnie, nawet na zimnym silniku przy temperaturze poniżej 5 auto jeździ ładnie. Sprawdzono kompresję silnika. Wymieniono świece zapłonowe i cewki zapłonowe.
Mercedes A220 4matic 2.0 benzyna (W177 2019)

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1547
no to jak po wymianie świec i cewek auto lepiej jeździ to tu należy się tylko cieszyć :)

LukaszSQW

Nowy
Punktów
0
Świece i cewki były wymieniane w Holandii i po wymianie dalej był problem ale po przyjeździe do Polski i gdy temperatura spadła poniżej 5 stopni auto jeździ dobrze ale napewno jak wrócę do Holandii gdzie jest cieplej i wilgotniej problem powróci

Do góry Bottom