• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mercedes B- klasa W245

adlerkm

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
179
Miasto
Kowalewo Pomorskie
Witam kolegów. Mam prośbę - potrzebuję podpowiedzi. Mercedes jak w temacie 2005 r 2.0 cdi 140 konia doi akumulator . Sprawdziłem alternator - ok , rozrusznik - ok - macie jakieś pomysły, bądź wiedzę o jakieś standardowej usterce ? Auto brata ,naprawdę nie mam czasu się grzebać a dzięki Waszej pomocy jest szansa zaoszczędzić kupę czasu a wiadomo - brat

kubart

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
190
www.ecudiagnostyka.pl
Najczęściej multimedia nie usypiają Can, sprawdż czytnik CD, ale wiadomo moze byc wszystko- podstawa to Starka i test szyny CAN

adlerkm

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
179
Miasto
Kowalewo Pomorskie
No właśnie mój brat McGywer wymontował oryginalne radio i założył coś innego ,też mi tak po głowie chodzi że nie usypia się Can

Wojtekm3

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
12
Miasto
Tomaszow Lubelski
No właśnie mój brat McGywer wymontował oryginalne radio i założył coś innego ,też mi tak po głowie chodzi że nie usypia się Can
jesli masz dostep do cegowki DC to dosc szybko i przede wszystkim bez potrzeby wpinania sie szeregowo w obwod, czy rozpinania czegokolwiek oraz oczekiwania az auto sie nastepnie uspi po kazdej takiej czynnosci idzie szybko pomierzyc co kradnie prad, z termowizja to juz calkiem bajka bo przy obecnych temperaturach prawie od razu "swieci sie" zlodziej gdy auto pozostawi sie do ostygniecia i po jakims czasie sie zajrzy ( wczesniej oczywiscie odpowiednio symulujac zamkniecie wszystkich drzwi i masek w aucie a sobie pozostawiajac mozliwosc zajrzenia tam gdzie jest potrzeba )- interesujacy material na temat "kradziejow pradu" znajdziesz u Arka z kanalu YT autonomis- dodam na marginesie ze speca od mietkow wlasnie- goraco polecam zapoznanie sie kazdemu z podobnym problemem do twojego- chociaz w twoim przypadku masz juz wstepnie namierzonego sprawce zamieszania z ponadnormatywnym poborem pradu- po pomiarach dokladniejszych nie zapomnij sie z innymi podzielic czy problem byl w dokladanym radiu czy jednak bylo to cos innego jak juz namierzysz sprawce

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom