• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mercedes B200 benzyna (W245) automat - wiele modułów wskazuje na brak komunikacji z modułem silnika.

gervazy

Nowy
Punktów
0
Dzień dobry.
Kilka dni temu ja do samochodu a tu zero reakcji na próbę włączenia zapłonu.
Wszystko działa niby normalnie kontrolki się świecą ale brak reakcji na próbę włączenia rozrusznika.
Mam w domu Delphi więć podłączyłem i znalazłem sporo błędow w większości związanych z brakiem komunikacji różnych modułów (ESP, Skrzynia biegów, kierownica) z modułem silnika. Po usunięciu błędów wszystko działa dobrze. Nie widzę żadnych objawów nieprawidłowej pracy. Działają wszystkie systemy aż do momentu gdy wyłączę silnik. Wtedy kłopot się powtarza. Muszę znów usunąć wczytane błędy i mogę dalej jeździć. Większość z tych błędów się powtarza. Szukam dostępu w Rzeszowie do Star Diagnosis, może ktoś z Was poleci kogoś?
Najczęściej występujące błędy:
moduł ESP: 6291 - brak komunikatu ze sterownika silnika
Skrzynia biegów: P2000 - Moment hamowania kontroli trakcji przez szynę CAN nieodpowiedni.
C100 - W szynie CAN niedostępny jest jeden lub więcej komunikatów ze sterownika silnika
D10B - opis jak wyżej
Kierownica: 9348 - Nie otrzymano żadnego komunikatu ze sterownika silnika
5521 - W szynie CAN niedostępny jest jeden lub więcej komunikatów ze sterownika silnika.
Z gory dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

Do góry Bottom