• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

mercedes benz w211 e270cdi kody

alberthajnówka

Bywalec
Punktów
0
witam pomoze ktos co za bledy w mercu w211 270cdi automat 2002rok p2211, c14b7, c1519, c14fe, c225c, c249e PORAZKA

ur3an

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
244
Miasto
Zdzieszowice
C249E Power suply
C225C ABS Control Fault
C1519 fault in CAN communication control unit Transmission control module
P2211 Nitrogen Oxides (NOx) Sensor Heater Sensore Circuit High (Bank 1)
C14B7 Temp. Passivschalterung keine LWS Initialisierung

Ostatnia edycja:
A

autozibi

C249E Power suply - sprawdź zasilanie pompy SBC . Problem może dotyczyć akumulatora żelowego ,
który znajduje się pod filtrem kabinowym .

Ostatnio edytowane przez moderatora:

freno

Uczestnik
Punktów
4
C249E Power suply - sprawdź zasilanie pompy SBC . Problem może dotyczyć akumulatora żelowego ,
który znajduje się pod filtrem powietrza .
A nie przypadkiem pod filtrem kabinowym?

alberthajnówka

Bywalec
Punktów
0
z tym mercem porazka jest brak bledow w skrzyni a dziala w trybie awaryjny tylko na jedynce i wsteczny

freno

Uczestnik
Punktów
4
Sprawdź ciśnienia pompy SBC na poszczególnych koła, zbyt niskie ciśnienie przełącza w tryb awaryjny, jak już spadnie krytycznie to nawet biegu nie przełączysz

alberthajnówka

Bywalec
Punktów
0
a wiesz moze jakie powinno byc minimalne? z tym sbc moze byc juz wlasnie koniec i to wszystko przez to

A

autozibi

Nie wszystko zawsze się dobrze pamięta ale ogólnie ciśnienie wynosi około 60 bar
a w skrajnych przypadkach dochodzi do 140 bar :eek::eek: .

alberthajnówka

Bywalec
Punktów
0
a jaki sa objawy psujacego sie sprzegła hydrokinetycznego? w tym mercu i moze ktos wie ile ma wejsc oleju po spuszczeniu i wymianie filtra i oczywiscie jaii olej dobrze zalac?

rafałbia

Początkujący
Punktów
1
jezeli spuscisz ze skrzyni i konwertera to okolo 7,5 7,7 litra sprawdz tez czujnik predkosci skrzyni biegow jest on zmontowany razem z elektronika skrzyni czesto leci w mercu konwertery tez leciały przy przebiegach okolo 270 tys ale auto wogole by nie jechało bo miałem pare takich przypadkow albo by szarpał sprawdz czujnik predkosci skrzyni biegow jest on zespolony z zaworami strujacymi

alberthajnówka

Bywalec
Punktów
0
merca naprawilem juz wymienilem klocki z przodu i chlodnice wody płyn lekko puszczalo do oleju skrzyni nowe sprzegło i gitara jest tylkoi zostal ten jeszcze SCB czas na niego musi byc w servisie koniecznie moze znacie kto to skasuje?;p

pikolo

Nowy
Punktów
0
Miasto
Śliwniki
merca naprawilem juz wymienilem klocki z przodu i chlodnice wody płyn lekko puszczalo do oleju skrzyni nowe sprzegło i gitara jest tylkoi zostal ten jeszcze SCB czas na niego musi byc w servisie koniecznie moze znacie kto to skasuje?;p
mam gościa co siedzi prawie tylko w mercu jest koło Kalisz, miałem kiedyś 2 szt 211 i jedna bez zarzutów a druga to totalna porażka pompy sbc kupiłem ze 4 sztuki, chodziło jakiś czas i jak coś mu odwaliło to tryb awaryjny. Również wymieniałem pompkę hamulcowa 2 szt. Przed przyjazdem klienta do kupna znowu sie popsuło ale kupił i jego teraz to problem jest.

Do góry Bottom