• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mercedes c 207 rozładowuje akumulator.

Krzyszf

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Swinoujscie
Witam. mam problem z szybkim rozładowywaniem akumulatora. Cały czas pobiera 0,10 A, po sprawdzeniu bezpieczników , jedynie po wyjęciu bezpiecznika 27 ( immobilizer, rozrusznik , sterowanie silnika cdi) spada do zera. Słyszę po pewnym czasie, przekaźnik w tylnym module SAM , potem przy akumulatorze , wiec obwód się usypia i cały czas mam pobór 0,10 A z okresowym skokiem ( krótko trwałym , co ok.15 s.) do wartości 0,12 A.
Mam uszkodzony moduł komfortu (brak tylko automatycznego podnoszenia tylnych szyb), ale po jego wypięciu nic się nie zmienia. Druga sprawa , to po podłączeniu pod komputer mam wskazania dużego wahania położenia pedału gazu, czy ten sygnał może zakłócać ?
Po wypięciu pedału gazu, wskazania komputera są takie same, pedał wymieniony.Czy to wina sterownika?

Załączniki

• przepustnica.jpg
    przepustnica.jpg
    60,4 KB · Wyświetleń: 11

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Witam. mam problem z szybkim rozładowywaniem akumulatora. Cały czas pobiera 0,10 A, po sprawdzeniu bezpieczników , jedynie po wyjęciu bezpiecznika 27 ( immobilizer, rozrusznik , sterowanie silnika cdi) spada do zera. Słyszę po pewnym czasie, przekaźnik w tylnym module SAM , potem przy akumulatorze , wiec obwód się usypia i cały czas mam pobór 0,10 A z okresowym skokiem ( krótko trwałym , co ok.15 s.) do wartości 0,12 A.
Mam uszkodzony moduł komfortu (brak tylko automatycznego podnoszenia tylnych szyb), ale po jego wypięciu nic się nie zmienia. Druga sprawa , to po podłączeniu pod komputer mam wskazania dużego wahania położenia pedału gazu, czy ten sygnał może zakłócać ?
Po wypięciu pedału gazu, wskazania komputera są takie same, pedał wymieniony.Czy to wina sterownika?
Na początek odłącz zasilanie alternatora potem rozrusznika a na koniec modułu świec żarowych. Kiedyś w C-klass miałem przypadek że moduł świec cały czas zjadał prąd. Z altkiem też owego czasu miałem podobny problem.

Krzyszf

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Swinoujscie
Dzięki za odpowiedz. Alternator w międzyczasie wymieniony na nowy i żadnej zmiany. Sprawdzę rozrusznik i moduł świec.

Markson43

SuperMechanior
Punktów
175
Miasto
Rzeszów
0.10A =100mA chyba że inaczej to sobie przeliczas?
Różnie to na tym forum piszą...
Czyli 100mA nigdy w życiu ci szybko nie rozładuje akumulatora chyba że masz padzioche?

Krzyszf

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Swinoujscie
Szybko nie, ale po 2-3 tygodniach ,a często wjeżdżam nie odpala mi. Prawidłowy powinien być ok. 0,02 A ( 20 mA) ,czyli ok. 6 razy mniejszy.

Do góry Bottom